Foto

Pentax Optio RZ10

Pentax Optio RS1000 je fotoaparat jedinstvenog stila koji omogućava da personalizujete dizajn prednjeg panela aparata u bezbroj načina koji odgovaraju vašem stilu ili posebnoj prilici.

Personalizacija dizajna

Jedinstvena karakteristika personalizacije dizajna aparata, daje vam mogućnost da aparat preuredite kroz set od tri panela za redizajn aparata, ili u bilo koji drugi dizajn koji želite nositi na svojem aparatu- kao što su fotografije ili ilustracije- umetanjem između tela i providnog prednjeg panela fotoaparata.

Ova osobina daje fotoaparatu Optio RS1000 jedinstvenu raznolikost i fleksibilnost za razliku od običnih fotoaparata – možete uskladiti izgled svog aparata sa odećom ili vašim raspoloženjem tog dana; fotoaparat je idealan poklon (sa dizajnom “sretan rođendan” ili “just married”) i alat za promociju kompanija, brendova i proizvoda.

Glavne karakteristike

Pozicioniran kao kompakti fotoaparat srednjeg ranga, Optio RS1000 nudi slike visoke rezolucije sa 14 efektivnih megapiksela, velik 3.0 inčni LCD ekran, 4X optički zoom širokog ugla od 27.5mm, jednostavno upravljanje prilagođeno korisniku, te korisno HD video snimanje. Kućište fotoaparata je lagano, veličine kreditne kartice, te je dovoljno kompaktno da se može nositi svuda i u svakoj prilici.

Izvanredni kvalitet slike

Kombinacija visoke rezolucije slika putem 14 efektivnih megapiksela, verne reprodukcije boja senzora slike i Pentaxova optika visokog kvaliteta izrade, daje čiste i kvalitetne fotografije sa pravilno definisanim detaljima.

4 x optički zum od širokog ugla do telefoto područja

Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, optički zum modela Optio RS1000 pokriva žarišnu dužinu od širokih 27,5mm do 110 mm (prema 35 mm formatu). Aparat sa takvim mogućnostima je pogodan za snimanje velikog broja različitih motiva, od pejsaža, arhitekture i grupnih fotografija do fotografija motiva snimanih iz velike udaljenosti.

Sa fotoaparatom Optio RS1000 je moguće snimiti filmove sa 1280 x 720 piksela i 30 sličica u sekundi. Možete uživati u filmovima živih boja i finih detalja na HD ekranu. Redukcija podrhtavanja za vreme snimanja filma osigurava oštre snimke. Ovaj mod nudi i brojne mogućnosti obrade filmova.

Leave a Reply