pentax
Foto

Pentax Q sa nižom cenom i praktičnim dodacima

Najmanji mirrorless fotoaparat na tržištu, simpatični Pentax Q osvojio je simpatije obožavatelja širom sveta. Zanimljiv retro dizajn, praktičnost i dostupnost dodatne opreme ono je što su svi korisnici ocenili najvažnijim.

PENTAX Q digitalni fotoaparat, sa jedne strane, nosi titulu najkompaktnijeg i najlakšeg mirrorless aparata na svetu u svojoj klasi, a sve to zahvaljujući PENTAX-ovom know-howu u području minimalizacije proizvoda – debljina mu je samo 3.1 cm.

Sa druge strane, PENTAX-ovo stručno iskustvo u razvoju digitalnih SLR fotoaparata omogućuje korisnicima uživanje u vrlo visokom kvalitetu fotografija, te mnogobrojnim mogućnostima koje pružaju samo SLR i mirrorless aparati.

pentax

Novi Q-mount (tj. ležište) koji su u PENTAX-u razvili isključivo za PENTAX Q manjeg je prečnika za dve trećine od konvencionalnog K-mounta. PENTAX Q se može pohvaliti sa 1/2.3-inčnim CMOS senzorom rezolucije do efektivnih 12.4 megapiksela, što rezultuje slikama visokog kvaliteta. Izvanredni kvalitet slike postiže se zahvaljujući vrlo efikasnom optičkom sistemu u skupljanju svetlosti, niskom nivou šuma, te brzom očitanju grafičkih podataka. PENTAX Q pokreće motor nove generacije koji u sebi spaja sve najbolje od PENTAX-ove napredne digitalne tehnologije stvorene kroz višegodišnji razvoj digitalni SLR fotoaparata.

Leave a Reply