pentax_x_5_lcd-550x385
Foto

PENTAX X-5 od makro fotki do megazuma

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY je nedavno perdstavio  novi ultrazoom modela Pentax X-5.

Zbog objektiva sa 26x zoomom koji ima raspon od vrlo širokog ugla do super-telefoto područja, ovo je višenamenski fotoaparat koji će jednostavno snimiti kvalitetne fotografije najrazličitijih subjekata i scena. Pentax X5 će je dostupan u dve boje, klasičnoj crnoj i elegantnoj srebrnoj.

pentax_x_5_lcd-550x385

CMOS senzor sa pozadinskim osvetljenjem za kvalitetnije slike u situacijama slabog svetla Novi BI (back-illuminated) CMOS senzor ima osetljivost od ISO 6400 i 16 efektivnih megapiksela, pokazuje dobre rezultate pri visokoj osetljivosti u vidu smanjenog šuma, osigurava brzo očitanje podataka i isporučuje kvalitetne fotografije visoke rezolucije. X-5 takođe ima savremeni processor s novom Super Resolution tehnologijom te kao rezultat daje jasne fotografije sa finim detaljima. Jedinstven Handheld Night Scene mod snimanja pomaže pri noćnoj fotografiji tako da snima višestruke fotografije i slaže ih u jednu celinu.

Dvostruki pouzdan sistem redukcije podrhtavanja za jasne i oštre slike Originalni Pentax sistem pomeranja CMOS senzora u kombinaciji sa digitalnim SR sistemom, osiguravaju da u uslovima lošeg svetla, snimanja pri zalasku sunca ili pri snimanju udaljenih objekata pri velikim žarišnim dužinama fotografije i filmovi i dalje budu jasni i detaljni.

Leave a Reply