Foto

Photokina – Novi Samsung objektivi i fotoaparat GALAXY menjaju koncept tržišta

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je predstavila nove dodatke svom nagrađivanom NX sistemu fotoaparata

Ovi novi uređaji potvrđuju koliko je kompanija Samsung posvećena tome da neprestano unapređuje inovativne proizvode koji ispunjavaju potrebe korisnika i postavljaju nove izazove postojećem tržištu. Kompanija je takođe predstavila svoj revolucionarni novi proizvod, fotoaparat GALAXY, sasvim novi tip uređaja koji predstavlja spoj izuzetne fotografje, najnovije platforme Android™ i 3G/4G konekcije.

„Živimo u novoj eri vizuelnih komunikacija“, izjavio je Mjo Sup Han, potpredsednik i direktor Odseka za Digitalni Imaging u kompaniji Samsung Electronics. „Mi, u Samsungu, verujemo da slike predstavljaju najvažnije raspoloživo oruđe komunikacije, koje prevazilazi prepreke koje postavljaju granice, jezici i demografija. Predstavljanjem dva nova NX objektiva i inovativni fotoaparat GALAXY, Samsung je uvećao svoju predanost tržištu fotoaparata jer je fotografima i ljubiteljima uređaja širom sveta ponudio najbolju tehnologiju za digitalno fotografisanje i snimanje.“

Kompanija Samsung je naglasila svoju lidersku poziciju na tržištu digitalnih fotoaparata i kamera time što je prva predstavila Wi-Fi konekciju u okviru niza kompaktnih fotoaparata (NX20, NX210 i NX1000) tokom 2012. godine, a to je dodatno ojačala predstavljanjem objektiva sa ultra-širokim zumom12-24mm F4-5.6 ED i srednji telefoto prajm objektiv 45mm F1.8. Samsungova paleta NX fotoaparata sada obuhvata ukupno 11 profesionalnih objektiva koji fotografima svih veština omogućavaju da stalno postižu profesionalne rezultate.

Lagani, prenosivi i laki za korišćenje

Novi objektivi koji su se priključili porodici NX nude ljubiteljima fotografisanja priliku da maksimalno uvećaju svoj kreativni potencijal pri čemu će njihov fotoaparat i dalje biti lagan i zgodan za nošenje.

Zahvaljujući svom ultra-širokom uglu, objektiv 12-24mm F4-5.6 ED predstavlja savršeno rešenje kako za fotografisanje pejzaža dramatičnog izgleda, tako i za slikanje u skučenim zatvorenim prostorima. Ovaj objektiv je idealan saputnik za fotografe na putu jer teži samo 208g i poseduje kompaktan i prenosiv oblik. Kvalitet fotografije povećavaju jedno ekstra-nisko disperziono i dva asferična sočiva koja garantuju vrhunsku oštrinu i niske hromatske aberacije.

Fotografi koji su u potrazi za srednjim telefoto prajm objektivom će moći da uživaju u Samsungovom objektivu 45mm F1.8, koji nudi pro-standardnu malu dubinu polja uz efekat neizoštrenosti pozadine, za kreiranje neverovatnih portreta sa divnim bokehom. Promer sočiva F1.8 takođe znači da ovaj objektiv postiže izuzetan učinak prilikom noćnog fotografisanja ili fotografisanja u zatvorenom prostoru, sa koračnim motorom koji omogućava besprekoran i veoma tih auto-fokus. Ovaj objektiv predstavlja kombinaciju male težine i lake prenosivosti sa solidnim metalnim kućištem i metalnim nosačem koji nude profesionalni izgled i osećaj. Uz to, objektiv od 45mm je kompatibilan sa Samsungovim „i-funkcijskim“ sistemom koji korisnicima dopušta da lako podese brzinu blende, promer sočiva i ISO podešavanja.

Novi standard za eru vizuelne komunikacije

Pored toga što je lansirala dva nova NX objektiva, kompanija Samsung je prikazala i svoju poslednju inovaciju u kategoriji digitalnog imaging-a – svoj fotoaparatGALAXY. Označivši novu eru u vizuelnoj komunikaciji, fotoaparat GALAXY predstavlja spoj izuzetne fotografje, najnovije platforme Android™ 4.1 (Jelly Bean) i sposobnosti bežičnog povezivanja, što je savršen izbor za one koji žele da jednostavno i spontano prave, uređuju i razmenjuju fotografije i video snimke visokog kvaliteta na bilo kom mestu i u bilo koje vreme.

GALAXY može da se pohvali objektivom sa optičkim zumom 21x osetljivim na dodir i super-osvetljenim BSI CMOS senzorom od 16M koji zajedno učestvuju u stvaranju fotografija izvanrednog kvaliteta. Ovaj uređaj poseduje i Smart Pro tehnologiju – seriju načina rada koji svakom nude priliku da napravi fotografije profesionalnog izgleda. Sistem menija sa jednostavnom navigacijom sadrži unapred podešene varijante scenarija koje automatski prilagođavaju podešavanja fotoaparata svakom specifičnom okruženju. Sve te odlične funkcije mogu se doživeti na neodoljivom HD Super Clear LCD displeju od 4.8” (121.2mm).

Fotoaparat GALAXY može da ostvari bežičnu konekciju, kao i konekciju u okviru 3G i 4G mreže, što znači da će korisnici moći da objavljuju fotografije i da pretražuju internet gde god se nalazili. Takvu konektivnost podržava procesor sa četiri jezgra od 1.4GHz koji omogućava brzo pretraživanje interneta i izvršavanje višestrukih zadataka, kao i velike brzine obrade slike bez posebnog uticaja na trajanje baterije.

Ugrađen Wi-Fi kod NX1000, NX210 i NX20

Samsungovi kompaktni fotoaparati iz linije NX (NX1000, NX210 i NX20) imaju ugrađen uređaj za Wi-Fi konekciju koji dopušta korisnicima da se povežu sa bežičnim mrežama bez upotrebe bilo kakvih dodatnih kartica ili uređaja. Sva tri NX modela poseduju APS-C CMOS senzor od 20.3 megapiksela, koji je razvio Samsung kako bi ponudio fotografije visokog kvaliteta, sa bogatstvom boja i detalja.

NX1000 je veoma prenosiv fotoaparat čiji ga dopadljiv kompaktni dizajn čini podjednako lepim i lakim za upotrebu. Niz funkcija kao što su Smart Auto 2.0 i Smart Link Hot Key, čine da fotografisanje i trenutno objavljivanje fotografija bude lakše nego ikada ranije.

NX210 nudi jednostavan pristup Wi-Fi funkcijama i brzo deljenje sadržaja sa porodicom i prijateljima. AMOLED displej od 3 inča omogućava korisnicima da pregledaju slike i Full HD filmove sa fantastičnom rezolucijom, dok funkcije kao što su Samsung Mobile Link ili TV Link omogućavaju fotoaparatu da se poveže sa drugim uređajima (npr. sa telefonima, televizorima koji imaju pristup internetu) za pregledanje slika.

NX20 predstavlja savršen izbor za amatere ili profesionalne fotografe koji žele veoma prenosiv fotoaparat koji nudi profesionalan izgled i osećaj DSLR, ali za samo delić tih dimenzija i težine. Sa impresivnom brzinom zatvarača od 1/8000s, neverovatne fotografije se pokazuju na jasnom AMOLED obrtnom displeju od 3.0”.

Leave a Reply