sony-award
Foto

Poznati finalisti izbora za Sony World Photography Awards 2013

Svetska fotografska organizacija objavila je imena takmičara koji su ušli u uži izbor za Sony World Photography nagradu za 2013. godinu, u profesionalnoj, otvorenoj i omladinskoj kategoriji. Obuhvatajući najbolje fotografije širom sveta, uži izbor predstavlja jedinstven prikaz 2012. godine kroz objektive najboljih svetskih amaterskih i profesionalnih fotografskih talenata.

Od preko 122,000 pristiglih radova iz 170 zemalja, što predstavlja rekordan broj u istoriji konkursa, sudije su u uži izbor odabrale fotografije koje su se zahvaljujući upečatljivom kvalitetu, originalnosti i modernim konceptom izdvojile od konkurencije. Teme fotografija variraju, od sablasnih prikaza sirijskog konflikta pa sve do Obamine predsedničke kampanje; od intimne studije filmofila u Kabulu pa sve do duhovitih fotografija životinjskog carstva.

sony-award

Pobednici u okviru otvorene i omladinske kategorije biće objavljeni 19. marta, dok će najbolji u profesionalnoj kategoriji biti proglašeni 25. aprila, na gala ceremoniji u Londonu. Radovi fotografa koji ušli u uži izbor biće izloženi u okviru ovogodišnje Sony World Photography Awards izložbe, u Londonu, između 26. aprila i 12. maja.

Fotografije dostupne za štampu mogu se preuzeti sa press.worldphoto.org ili image.net.

Leave a Reply