Foto

Predstavljen Canon Cinema EOS C100 Mark II

Canon je danas proširio svoj Cinema EOS System predstavljanjem modela EOS C100 Mark II, svoje najnovije profesionalne kamere sa velikim senzorom, namenjene jednom snimatelju. Zasnovan na uspehu hvaljenog modela EOS C100, model EOS C100 Mark II je značajno nadograđen proizvod koji nudi poboljšani kvalitet slike i veće kreativne mogućnosti uz lakše korišćenje i mogućnost bežičnog deljenja materijala.

Prvorazredni rezultati u svim uslovima

Zahvaljujući tehnologiji koja se do sada mogla pronaći u vodećem modelu EOS C500, EOS C100 Mark II nudi moćan grafički procesor vrhunskih performansi. Canonov Super 35mm 8,3-megapikselni CMOS senzor uparen je sa grafičkim procesorom DIGIC DV 4 kako bi ponudio žive boje i širok dinamični raspon koji je zaštitni znak kamera Cinema EOS, a novi, prošireni ISO raspon od 320 do 102 400 omogućava vrhunske performanse čak i u uslovima izuzetno slabog osvetljenja. U kameru je ugrađen i novi sistem za obradu slike koji dodatno poboljšava performanse smanjivanjem efekata interferencije („moiré“) i preklapanja („aliasing“), što rezultira oštrijim i jasnijim slikama.

canon_c100_mark_ii_with_lens

EOS C100 Mark II standardno uključuje pionirsku Canonovu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF, koja svim korisnicima omogućava jednostavno fokusiranje i prebacivanje između višestrukih subjekata u kadru. Podržana je i Canonova tehnologija Face Detection AF koja daje dodatne kreativne mogućnosti kroz automatsko prepoznavanje i praćenje lica.[i]

Veće kreativne mogućnosti

EOS C100 Mark II nudi dva načina snimanja za potrebe različitih vrsta produkcije. Način snimanja Dual Format omogućava beleženje Full HD snimaka u formatima MP4 (do 35 Mbps) i AVCHD (do 28 Mbps) istovremeno, brzinama do 60P. Alternativno, korisnici mogu odabrati da se HD i SD snimci snimaju na odvojene Secure Digital memorijske kartice radi veće fleksibilnosti i jednostavnijeg deljenja. Ove opcije dodatno proširuju kreativne mogućnosti koje nudi EOS C100 Mark II i čine mogućim beleženje kako sporih i tako brzih događaja.

Ugrađena Wi-Fi veza – po prvi put u seriji Cinema EOS – osigurava lakše deljenje snimaka sa kamere nego ikad, zahvaljujući mogućnosti prenosa datoteka putem FTP-a. Kada situacija zahteva brzu predaju materijala, kao što je snimanje vesti, mod rada Dual Format omogućava snimateljima da brzo pošalju snimke niske rezolucije direktno sa kamere, dok se istovremeno zadržava kopija snimka u Full HD rezoluciji.

Snimanje bez kompromisa, gde god da se nalazite

Zahvaljujući robusnom, kompaktnom dizajnu, EOS C100 Mark II je idealna kamera za različite primene, posebno one u kojima radi samo jedan snimatelj. Kontrolisanje kamere putem internet pretraživača korišćenjem ugrađene Wi-Fi veze i podrška za Canonov višefunkcionalni daljinski upravljač RC-V100 dozvoljavaju da se kamera smesti na lokacije koje se ranije nisu mogle iskoristiti, omogućavajući snimateljima da zadrže kreativnu kontrolu i u najčudnijim situacijama sa mnoštvom prepreka.

Ekran kamere EOS C100 Mark II redizajniran je i sada se preklapa sa bočne strane kako bi omogućio veću fleksibilnost, uključujući i mogućnost lagodnog kadriranja čak i dok se snimatelj nalazi ispred kamere. Novi OLED ekran nudi veći kontrast, življe bolje i brži odziv, čak i u uslovima jarkog spoljašnjeg osvetljenja. Kamera je opremljena i poboljšanim, nagibnim elektronskim tražilom (Electronic Viewfinder  – EVF) i velikim okvirom za oko kako bi omogućila veću fleksibilnost i tačnost tokom snimanja. Niz profesionalnih zvučnih karakteristika dodat je mikrofonu u hvatištu, a kućištu je dodat novi ugrađeni mikrofon koji omogućava snimanje zvuka bez prekida i u najmanjoj mogućoj konfiguraciji.

 

 

EF objektivi – neograničene mogućnosti
Kao deo sistema EOS, kamera EOS C100 Mark II je kompatibilna – i optimizovana za – Canonove EF objektive i 4K EF filmske objektive, nudeći snagu i svestranost potrebne za odgovaranje na bilo koji kreativni izazov.

EOS C100 Mark II – najvažnije karakteristike:

  • 8,3 MP Super 35mm CMOS senzor, ISO 102,400
  • Dual Pixel CMOS AF i Face Detection AF
  • Dual Format AVCHD/MP4 snimanje do 1080/60p
  • OLED zaslon; poboljšano elektronsko tražilo
  • Ugrađeni Wi-Fi i mogućnost kontrole iz daljine

[i] Tehnologija Face Detection AF dostupna je samo sa kompatibilnim objektivima

Leave a Reply