Foto

Predstavljen Panasonic LUMIX DMC-G10

LUMIX G10 sadrži široki i svetli 3.0 inčni Intelligent LCD od 460,000 piksela i LCD od 202,000 piksela, s rezolucijom od 1.04x ili (0.52x**), kao i Live View Finder koji omogućava uvid u rezultate postavki slike koja prethodi snimanju. Live View Finder je omogućen uz pomoć Live MOS senzora koji uzima signale direktno iz senzora slike i neprestano ih šalje na LCD u stvarnom vremenu. Live View Finder, a isto tako i LCD pružaju približno stopostotno polje gledanja. Ovo korisnicima omogućava da prilikom slikanja oblikuju sliku iz ugla u ugao.

iA (Intelligent Auto) funkcija, koja je popularna u oba sastava Lumix fotoaparata i kompaktnih fotoaparata, podržava lagano snimanje s automatskom optimizacijom prema scenama u fotografisanju i snimanju filmova. Može biti odmah aktivirana s novododatim iA dugmetom, bez problema u vezi sa podešavanjem, upotrebljavanjem brojčanika ili menija.

Pomoću opcije AF Tracking, Lumix G10 može se usmeriti na bilo koji predmet i držati ga u fokusu čak i dok je predmet u pokretu – na taj način mogu biti napravljeni predivni, jasni snimci, kada iznenada iskrsne odlična prilika za fotografisanje. Jednostavno usmerava, zatvara i snima. Opcija Face Recognition** pamti lica kako bi dala adekvatan AF/AE kontrast ljudima na fotografiji.

Kao dodatak gore spomenutim funkcijama, iA funkcija nasleđuje osnovne funkcije koje su korisnicima potrebne u dobrom digitalnom fotoaparatu. Ovo obuhvata funkciju MEGA O.I.S., koja pomaže pri sprečavanju zamagljenja zbog drhtanja ruku, te sadrži opciju Intelligent ISO Control, koja smanjuje zamagljenja pokreta prilagođavajući ISO osjetljivost ako je predmet u pokretu, u trenutku snimanja fotografije.

Model LUMIX G10 ima opciju My Color sa svih sedam prethodno postavljenih efekata.

G10 takođe ima i funkciju Film, pa tako korisnici mogu izabrati različite filmove u različitim bojama i kontrastima za snimanje. Korisnici mogu pokušati naizgled profesionalno snimanje filma uz pomoć ovih različitih funkcija, koje su iste kao i kod snimanja fotografija.

Leave a Reply