Foto

Prestigio Internacionalno takmičenje u fotografiji 2009

Prestigio sa zadovoljstvom objavljuje početak Internacionalnog takmičenja u fotografiji. Takmičenje je otvoreno za amatere i profesionalne fotografe svih nivoa obrazovanja i iskustva, a trajće od 15. septembra do 30. novembra 2009. Učesnici na ovom takmičenju moraju da ilustruju jednu od osnovnih Prestigio vrednosti: Elegancija, Performanse ili Inspiracija.

Prestigio je ovu vrstu takmičenja prvi put organizovao 2004. godine od kada je održano nekoliko umetničkih takmičenja svake godine u cilju promovisanja brenda i umetnika širom sveta. Poslednje Internacionalno takmičenje u fotografiji obeležilo je više od 500 prijavljenih radova takmičara iz 35 zemalja sveta. ”Proteklih godina ovaj vid takmičenja naišao je na izuzetno pozitivnu reakciju publike”, rekla je Viktoria Kletskova, Online Marketing Coordinator za Prestigio. ”Impresionirani smo kvalitetom i kreativnošću fotografija koje su takmičari poslali, ali i nivoom popularnosti i razmerama koje ovo takmičenje poprima na globalnom nivou.”

U periodu od 15. septembra do 30. novembra, amateri i profesionalci u oblasti fotografije mogu predati svoje slike i prikazati svoj rad širokoj publici. Primenjeno je tek nekoliko pravila, a najvažnije je da fotografija mora da ilustruje i izrazi jedanu od vrednosti na kojima Prestigio bazira svoj brend: Elegancija, Performanse ili/i Inspiracija.

”Odabrali smo ove kategorije jer smo nedavno redefinisali Prestigio kao brend i jasno odredili njegove vrednosti,” objasnila je Catherine Lazure-Guinard, Communications Manager za Prestigio. ”Elegancija, Performanse i Inspiracija su vrednosti kojima smo posvećeni, a želeli bismo da iztražimo šta ovaj koncep znači publici. Svaka vrednost je relativno široka i može se izraziti na više načina, ali fotografima želimo da pružimo slobodu”

~ Kako biste definisali ‘Eleganciju’?

~ Koji je osnovni ili dovitljiv način predstavljanja ‘Performansi’?

~ Kako se može ‘Inspiracija’ predstaviti na slici?

Fotografije će ocenjivati grupa profesionalaca, a najkreativniji rad osvojiće Prestigio glavnu nagradu od $1000.

Prestigio korporativni tim će takođe odlučivati o najboljoj fotografiji u svakoj kategoriji, i svaki pobednik će biti nagrađen sa novčanom nagradom od $300 i specijalnim Prestigio proizvodom. Posetioci našeg sajta će takođe imati šansu da glasaju, a pobednik na osnovu posetioca sajta će dobiti proizvod iz našeg prodajnog programa.

Leave a Reply