Foto

Panasonic HDC-SDT750 – prvi 3D kamkorder na svetu

Kao rezultat dugogodišnjih istraživanja, vršenih u saradnji sa holivudskim studijima, Panasonic je razvio profesionalni sistem za 3D kamere i uspešno preneo FULL HD 3D slike visokog kvaliteta u kućno okruženje na kompatibilnim televizorima. Razvoj prvog* potrošačkog 3D kamkordera na svetu – Panasonic HDC-SDT750, koji omogućava snimanje 3D slika kod kuće, samo treba staviti 3D konverziono sočivo, je sledeći korak.

Kamkorder sa novim 3MOS sistemom i ugrađenom Panasonic-ovom broadcast tehnologijom korisniku omogućava da jednostavno kreira vlastite 3D filmove, a to je nešto što su pre mogle samo profesionalne kamere. U kombinaciji sa VIERA 3DTV i Blu-ray diskTM plejerom/snimačem, SDT750 donosi mogućnost snimanja važnih trenutaka sa prijateljima i porodicom u živopisnoj, životnoj slici, da bi se svet 3D užitaka za kuću još obogatio.

Čak i ako 3D konverziono sočivo nije namešteno, postoji bezbroj načina za uživanje u SDT750 kamkorderu, razvijenom iz brojnih Panasonic-ovih modela koji su postali izuzetno popularni po čitavom svetu. 3MOS sistem sa poboljšanim tehnologijama za smanjenje šuma snima i u slabim svetlosnim uslovima, a slike su lepše nego ikad pre. Druge kompleksne funkcije za jednostavno, kreativno snimanje uključuju režim snimanja 1080/50p  za savršeno tečnu sliku, iA režim sa novim HYBRID O.I.S. stabilizatorom slike i bogat izbor manuelnih funkcija koje se upravljaju pomoću prstena.

Visoko osetljiv 3MOS sistem donosi 7590000 efektivnih piksela (2530000 piksela x 3). Čak i uz ovako veliki broj piksela, novo razvijena tehnologija povećava osetljivost, dok unapređena tehnologija smanjenja šuma postiže svetle slike sa minimalnim šumom i u slabim svetlosnim uslovima. Ovime se pojačavaju osobine 3MOS sistema za izvrsnu reprodukciju boja, visoku rezoluciju i bogatu gradaciju, da bi se korisniku omogućilo snimanje slika živih boja i na svetlim i tamnim mestima.

Snimanje 1080/50p (Full-HD 1920 x 1080, 50 slika progresivno) **** sa modelom SDT750 donosi bogate, izražajne slike, bez gubitka detalja ili treperenja slike kao kod konvencionalnog snimanja 1080i (interlace).

Ugrađena je i iA (Intelligent Auto) funkcija,**** koja je postala popularna već sa pređašnjim modelima, i svakome će olakšati snimanje prekrasnih video-zapisa. SDT750 odlikuje i novi HYBRID O.I.S., sistem optičkog stabilizatora slike za jasne, prekrasne telefoto snimke u HD kvalitetu.

Leave a Reply