Foto

Prvi Olympusov PEN objektiv sa elektronskim zumom

Olympusov novi PEN objektiv poseduje brojne talente: M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ donosi novi meki i gotovo bešumni elektronski zum mehanizam koji samostalno pokreće objektiv – više nema potrebe za intervenciju rukom koja može da dovede do podrhtavanja.

Objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ poseduje novi i gotovo bešumni sistem elektromagnetnog zuma koji samostalno pokreće objektiv – dakle, nema potrebe da intervenišete rukom koja može da dovede do podrhtavanja objektiva. Sada svako može da napravi istinski sjajne video zapise. Dodajmo još i promenljivu brzinu zuma i auto fokus koji je brz kao munja i eto zum objektiva savršenog za snimanje videa i portreta.

Idealan je i za vrhunske makro snimke, a uz to je i prvi PEN objektiv koji poseduje novo L-Fn dugme, koje sprečava fotoaparat da greškom fokusira pogrešan predmet. Ako se nešto iznenada pojavi između objektiva i subjekta, dovoljno je da pritisnete ovo dugme i privremeno onemogućite autofokus dok se predmet ne pomeri.

Leave a Reply