refoto-epson
Foto

Refoto i Epson nagradili autore najboljih fotografija sa konkursa „Moje mesto, moji ljudi“

U galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda završena je izložba godišnjeg konkursa „Moje mesto, moji ljudi“ koji je časopis Refoto objavio početkom 2012. godine, u saradnji sa kompanijama Epson, koja je bila sponzor konkursa i zastupnikom Epsona za Srbiju, kompanijom Ewe Comp.

Za izložbu je, od 3500 fotografija koje su tokom cele godine pristizale na konkurs, odabrano 87 najboljih, od kojih su tri nagrađene, a sedam pohvaljeno.
Prvo mesto pripalo je Milošu Gizdovskom iz Jagodine, za fotografiju ”Silueta” , drugo pripalo je Mariji Erdelji iz Novog Sada za fotografiju „Živimo zajedno“, dok je treće mesto zaslužio Đorđe Gavrilović, takođe iz Novog Sada, za fotografiju „Vaš šofer“.

refoto-epson

Pored prve tri nagrade, žiri u sastavu: Milan Živković, glavni urednik časopisa Refoto, Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa Refoto i Ivana Tomanović, fotograf i docent na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, dodelio je i sedam pohvala, koje su dobili fotografi: Ana Šesto iz Zagreba, Bojan Gajić iz Beograda, Boris Bajčetić iz Beograda, Dragoljub Stefanović iz Beograda, Elvira Kakusi iz Kikinde, Ivan Kelava iz Mostara i Marko Živković iz Kruševca.

Izložba je otvorena 18.01.2013. i samom otvaranju izložbe prisustvovalo je više od 200 ljudi, iz sveta umetnosti, fotografije, novinarstva, foto-tehnike i sl. Izložbu je otvorio Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa Refoto, pri čemu je posetiocima objasnio temu i cilj izložbe, pojasnio kriterijume po kojima su birane fotografije, zahvalio je sponzoru (EWE Comp / Epson), objavio pohvaljene i nagrađene autore, i uručio im nagrade i diplome.

Prvoplasirani učesnik osvojio je bežični multifunkcijski indžet uređaj Epson Expression Premium XP-600 koji je namenjen zahtevnim kućnim okruženjima gde se želi vrhunski kvalitet fotografija i dokumenata. Nagrada za drugo mesto bio je Epson Perfection V370 Photo skener koji je idealan za skeniranje fotografija, filmova i uveličanih originala. Trećeplasirani učesnik osvojio je Epson Expression Home XP-305, multifunkcijski bežični inkdžet uređaj ultra kompaktnih dimenzija koji je namenjen svim modernim domovima.

Leave a Reply