Foto

Samsung lansira novu liniju objektiva iz serije NX

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider na polju digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je predstavila pet novih i inovativnih objektiva za svoj sistem kamera NX. Novi objektivi donose ovoj liniji inovacije vrhunskog kvaliteta sa vodećom tehnologijom u toj klasi kao što su vrhunski objektiv za portrete i objektivi za snimanje filma koji korisnicima serije NX pružaju priliku da otkriju nove horizonte.

Svi ovi objektivi kompatibilni su sa Samsungovim jedinstvenim sistemom i-Function koji pomaže korisnicima da lako stvore moćne efekte preko brzih i zgodnih kontrola. Lansiranje ovih novih proizvoda, uz pet novih objektiva koji su izbačeni na tržište tokom 2010. godine, znači da korisnici sada imaju na raspolaganju ukupno 10 visoko efikasnih objektiva za NX sisteme, što ovu čini ovu liniju jednom od najsveobuhvatnijih na tržištu kompaktnih fotoaparata. Samsungovi novi objektivi kreirani su tako da korisnicima omoguće da maksimalno iskoriste potencijal svojih fotoaparata iz serije NX, da postignu rezultate profesionalnog kvaliteta, kao i da uživaju u fotografisanju bez obzira na iskustvo na tom polju.

Nova linija objektiva uključuje i Samsungov višenamenski Long Zoom objektiv od 18 do 200 mm. Ovaj model ima nekoliko načina rada koji su optimizovani za stvaranje visoko kvalitetnog filmskog sadržaja pomoću jednog jedinog objektiva. Taj novi, dugački objektiv ima i brz i tih auto-fokus zahvaljujući tome što je Samsung koristio tehnologiju Voice Coil Motor (VCM), tako da možete da snimate važne događaje bez snimanja zvuka koji auto-fokus aparata proizvodi. Objektiv takođe ima i opciju optičke stabilizacije slike (OIS) kako bi eliminisao efekte bilo kakvog pomeranja ruke i proizveo kristalno jasne slike, čak i kada se osoba nalazi daleko.

Samsung je takođe lansirao lagani i kompaktni model F2.4, ultra-široki Pancake objektiv od 16 mm. Sjajan promer optičkog sočiva kod ovog objektiva pomaže korisniku da slika šire fotografije, čak i pri slabom osvetljenju, kao što proizvodi malu dubinu polja. Kompaktnost i stilizovan dizajn čine da ovaj novi objektiv bude savršen saputnik čitave linije elegantnih fotoaparata serije NX, dok ga njegov ultra-široki ugao čini idealnim izborom za slikanje predela kao i fotografija sa dubokom perspektivom.

Za prvoklasno iskustvo sa super-brzim i tihim auto-fokusom, tu je Samsungov nov Macro objektiv od 60 mm koji ima Super Sonic Actuator (SSA), dodatak koji omogućava brz i tih rad auto-fokusa, kao i optičku stabilizaciju slike zbog koje nikada više nećete propustiti trenutak za savršeni snimak izbliza. Nešto iskusnijim fotografima ovaj objektiv nudi opciju finog manuelnog podešavanja fokusa pomoću opcije Full-Time Manual Focus.

Danas je lansiran još  jedan vrhunski objektiv za portrete, ultra-sjajni objektiv F1.4 CSC od 85 mm, koji je namenjen profesionalnim fotografima. Ovaj objektiv takođe ima opciju SSA koja obezbeđuje brz i tih rad auto-fokusa. Kao i Samsungov 60-milimetarski Macro objektiv, Premium Portrait objektiv od 85 mm poseduje opciju Full-Time Manual Focus, što naprednim fotografima omogućava veću kontrolu nad podešavanjima po izboru. Sjajni objektiv F1.4 nudi idealno rešenje za pravljenje besprekornih portreta prijatelja i voljenih osoba koji će izgledati vrlo profesionalno.

Samsungov objektiv Advanced Standard Zoom od 16 do 80 mm savršeno je prilagođen za pravljenje odličnih snimaka i fotografija. Kao i objektiv sa dugačkim zumom od 18 do 200 mm, poseduje brz i tih auto-fokus i optičku stabilizaciju slike. Kako bi pravljenje odličnih snimaka bio lak zadatak u bilo kojoj situaciji, ovaj objektiv ima i VCM načine rada koji pokrivaju sve, od snimanja predela do portreta.

Gospodin Hjunho Čang, izvršni potpredsednik i upravnik kompanije za digitalni Imaging u kompaniji Samsung Electronics, izjavio je ovom prilikom sledeće: „Mi smo se, u Samsungu, posvetili tome da stalno u ponudi imamo najnovija rešenja u tehnologiji Imaging-a. Ovih pet novih objektiva potvrđuju tu našu ambiciju kao i sve veću moć fotografisanja putem kompaktnih fotoaparata. Reč je o proizvodima koje bi i profesionalni fotograf koristio sa ponosom, a koje smo učinili tako lakim za upotrebu da i početnik može da ostvari sjajne rezultate u svim uslovima. Sve to je zasluga našeg snažnog tima za istraživanje i razvoj. Nastavićemo da uvodimo inovacije na ovom uzbudljivom tržištu i planiramo još značajnije vidove razvoja u budućnosti, što će sveukupno potpomoći još većem rastu moći kompanije na tržištu sistema kompaktnih fotoaparata.“

SPECIFIKACIJE OBJEKTIVA SISTEMA NX TEHNOLOGIJE

SAMSUNG18-200mm

F3.5-6.3 ED OIS

SAMSUNG16mm F2.4SAMSUNG 60mmF2.8 Macro ED OIS SSASAMSUNG 85mmF1.4 ED SSASAMSUNG16-80mm

F3.5-4.5 OIS

Dužina fokusaf=18-200 mmf=16 mmf=60 mmf=85 mmf=16-80 mm
Ugao gledanja75.9°-8.0°82.6°26.4°18.8o82.6-19.9°
Promer optičkog sočivaF3.5-6.3(Min. F22)F2.4(Min. F22)F2.8(Min. F22)F1.4(Min. F22)F3.5-4.5(Min. F22)
Optički stabilizator slikeOXOXO
RaspoloživostMajJulAvgustOktobarDecembar

※ Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

 

Leave a Reply