samsung-galaxy-nx-3
Foto

Samsung predstavlja fotoaparat GALAXY NX

Kompanija Samsung Electronics Ltd.  najavila je lansiranje Samsung GALAXY NX, prvog fotoaparata sa kompaktnim sistemom (CSC) koji ima mogućnost povezivanja putem 3G/4G LTE tehnologije

Svestran i lak za korišćenje, GALAXY NX predstavlja kombinaciju vrhunskih optičkih performansi sa mogućnostima povezivanja i čitavom galaksijom aplikacija koje se baziraju na Android ekosistemu, sve to u jednom paketu. Rezultat svega je novi tip povezanog uređaja koji omogućava korisnicima da svoja iskustva pretvore u priču koja se istog trenutka može podeliti sa svima koje izaberu, u savršenim bojama i izuzetnim detaljima, bez obzira na to gde se nalaze.

„GALAXY NX je odraz jedinstvenih potreba korisnika kojima je potrebno da prave profesionalne fotografije i da ih istog trenutka i u svakoj situaciji podele sa drugima. GALAXY NX je idealan izbor za sve one koji žele da se iskažu i da brzo, lako i u pokretu predstave uzbudljive trenutke koje čine njihov život“, izjavio je Mjang Sup Han, potpredsednik i direktor poslovne jedinice za poslovanje u oblasti digitalnog Imaging-a u kompaniji Samsung Electronics.

samsung-galaxy-nx-3

Razmenite sve i sa svakog mesta

Sa 3G/4G LTE tehnologijom, GALAXY NX omogućava fotografima da budu stalno povezani sa svojim svetom. Obećavajući brzu razmenu podataka bilo u pokretu ili kod kuće, besprekorna konektivnost modela GALAXY NX premašuje ono što se trenutno nudi fotografima i nudi uređaj u čijem se srcu nalazi razmena fotografijaprofesionalnog kvaliteta. GALAXY NX prihvata eru vizuelne komunikacije i pasioniranim fotografima pruža način na koji mogu da istog trenutka i u spektakularnom kvalitetu iskažu svoja uzbudljiva GALAXY NX je opremljen tako da vam pomogne da ovekovečite neku scenu i atmosferu svakog značajnog mesta koje posetite. Opcija Photo Suggest – „Foto-predlog“ nudi preporuke za mesta koja predstavljaju popularne tačke za fotografisanje, a na osnovu ogromnih biblioteka fotografija koje su drugi fotografi širom sveta napravili. Story Album dopušta korisnicima da uživaju u svevremenim uspomenama predstavljajući posebne trenutke u okviru jedne vremenske linije, u vidu fotografija koje mogu da se urame i prilagode kao digitalne fotoknjige koje mogu da se podele i pregledaju na drugim uređajima.

Neverovatne slike

Superiorni kvalitet slike se nalazi na raspolaganju korisniku kad god i gde god se nalazio, a pomoću čitave palete promenljivih objektiva i rezolucije fotoaparata GALAXY NX. APS-C senzor od 20.3MP proizvodi fotografije koje su blistave i prepune detalja, čak i u uslovima loše osvetljenosti, dok procesor signala slike DRIMe IV nudi brzinu i preciznost kakvu današnji fotografi zahtevaju.

Život se brzo kreće a GALAXY NX će se pobrinuti da ne propustite ni tren. Napredni hibridni sistem autofokusa (AF) obezbediće preciznu detekciju faze i kontrasta za jasne i živopisne snimke, dok vam brzina otvora blende od 1/6000 sekundi i fotografisanje od 8.6 kadrova u sekundi dopuštaju da ovekovečite akciju u trenutku njenog dešavanja.

Fleksibilnost koju nudi izbor zamenljivih objektiva modela GALAXY NX daje fotografu u ruke kreativne kontrole i otvara jedan novi svet mogućnosti u oblasti imaging-a, bez obzira na scenario. Od kompaktnih palačinka-objektiva i ultra širokog fisheye objektiva do izuzetnih dužih prajm i zum objektiva, ekstenzivna paleta objektiva pomaže korisnicima da promene perspektivu iz koje posmatraju svoj svet, da stvore fotografije koje su zaista posebne kao što im pomaže da ispričaju priču na nov način. Opcija True 3D Creator takođe pruža dodatni element realizma rezultatima koje nudi GALAXY NX jer dopušta korisnicima da prave fotografije i snimke u 3D varijanti sa Samsungovim 2D/3D objektivom od 45 mm.

Jednostavan i lak za upotrebu

Sa operativnim sistemom Android 4.2 Jelly Bean, koristi se funkcionalnost smart telefona kako bi se poboljšalo fotografsko iskustvo. Korisnici mogu da biraju među čitavim univerzumom Android aplikacija kako bi personalizovali svoj GALAXY NX i postigli više tokom slikanja neverovatnih fotografija i snimanja video snimaka, od uređivanja fotografija i dodavanja specijalnih efekata do održavanja kontakta sa porodicom i prijateljima.

GALAXY NX poseduje funkcije koje pomažu fotografima da prave fotografije koje sadrže njihove strasti i izražavaju njihov jedinstven pogled na prizore koje slikaju. Više od 30 Smart Mode načina rada dopušta korisnicima da izaberu optimalna podešavanja za okruženje koje fotografišu, kao i da stvore sveže, umetničke slike. Opcija ‘Multi Exposure’ spaja dva različita snimka u jedan i za rezultat daje jednu sasvim posebnu sliku, dok opcija ‘Animated Photo’ povezuje uzastopne snimke u rasponu do pet sekundi, čime se stvara pokretna GIF datoteka. Za dodatnu dozu realizma, opcija ‘Sound & Shot’ čuva zvuk i glasove kada se pravi fotografija, tako da su trenuci ovekevečeni baš na način na koji su se desili.

Za dodatnu personalizaciju, opcija Camera Studio dopušta korisnicima da lako prilagode podešavanja pomoću najčešće korišćenih aplikacija ili načina rada fotoaparata, zbog čega će njihove fotografije biti baš onakve kakve su želeli svakog puta.

Leave a Reply