Foto

Samsung predstavlja „Reborn“ – Samsung GALAXY fotoaparat

Novi uređaj predstavlja kombinaciju vodećih najnovijih funkcija fotoaparata, operativnog sistema Android™ 4.1 Jelly Bean i bežične konektivnosti, koji dopušta korisnicima da sa lakoćom slikaju, uređuju i objavljuju slike na svakom mestu i u svako vreme

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, juče je najavila lansiranje fotoaparata GALAXY. Razvijen kako bi ispratio promene u načinima na koje komuniciramo, fotoaparat GALAXY predstavlja kombinaciju odličnih performansi fotografisanja, najnovije platforme Android™ 4.1, tzv. „Jelly Bean“ i bežične konektivnosti, stvarajući na taj način sasvim nov tip uređaja. Fotoaparat Samsung GALAXY savršeno odgovara svima koji žele da lako i spontano stvaraju, uređuju i razmenjuju fotografije i video snimke na bilo kom mestu i u bilo koje vreme.

„Fotoaparat GALAXY otvara novu eru vizuelne komunikacije i stvara jednu novu komunikacijsku paradigmu. Sa razvitkom društvenih mreža i pojavom smart telefona i tablet računara, ljudi danas komuniciraju na načine koji su brži od reči. Pošto sve više izražavamo svoja iskustva kroz slike i video snimke, fotoaparat GALAXY je kreiran kako bi nas poveo u tu novu eru vizuelne komunikacije. Uz fotografije visokog kvaliteta i trenutno objavljivanje na svakom mestu i u svako vreme, komunikacija je postala živopisnija“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik poslovne jedinice za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Endi Rubin, potpredsednik poslovne jedinice za mobilni i digitalni sadržaj u kompaniji Google, čestitao je Samsungovom timu na lansiranju ovog uređaja sledećim rečima: „Kada smo prvi put počeli da radimo na platformi Android, imali smo viziju da napravimo smart fotoaparat koji će otići korak dalje na planu pravljenja digitalnih fotografija. Fotoaparat GALAXY predstavlja inovativan proizvod koji najbolje govori o tome koliko je platforma Android otvorena i fleksibilna.“

Fotoaparat GALAXY pravi izuzetne fotografije u pokretu. Korisnici više nikada neće morati da žrtvuju kvalitet slike ako požele da doteraju svoje fotografije i istog trenutka ih podele sa prijateljima. Ovaj fotoaparat sasvim lako pruža bolje rezultate od bilo koje kamere na smart telefonu. GALAXY može da se pohvali objektivom sa optičkim zumom 21x osetljivim na dodir i super-osvetljenim BSI CMOS senzorom od 16M koji zajedno učestvuju u stvaranju fotografija izvanrednog kvaliteta.

Ovaj uređaj poseduje i Smart Pro tehnologiju – seriju načina rada koji svakom nude priliku da napravi fotografije profesionalnog izgleda. Ono što predstavlja pravu revoluciju u ovom fotografskom doživljaju jesu platforma Android™ 4.1 Jelly Bean i bežična konektivnost, elementi koji otvaraju ovaj uređaj za aplikacije za uređivanje i objavljivanje fotografija i za još mnogo toga. Korisnici će doživeti sve odlične funkcije fotoaparata GALAXY na vodećem LCD displeju na tržištu, HD Super Clear. Neverovatno čisti snimci, maksimalna lakoća korišćenja i konektivnost bez presedana čine fotoaparat GALAXY sledećim korakom u inovacijama u oblasti kreiranja i uređivanja fotografija i snimaka.

Pravite fotografije neverovatnog kvaliteta

Funkcija Smart Pro fotoaparata GALAXY olakšava stvaranje naprednih fotografskih podešavanja u samo nekoliko jednostavnih koraka, a kao rezultat nastaju sjajni umetnički rezultati. Upotrebom menija sa jednostavnim sistemom navigacije, korisnici mogu da biraju između niza ponuđenih scenarija koji će automatski podesiti fotoaparat tako da napravite savršenu fotografiju. Na primer, opcija ‘Rich Tone’ pravi slike većeg intenziteta i naročito efikasno smanjuje preteranu ekspoziciju u jako osvetljenom prostoru, dok opcija ‘Light Trace’ automatski kontroliše brzinu zatvarača blendekod slikanja noćnih scena u kojima ima dosta tragova svetlosti.

Optički zum 21x fotoaparata GALAXY može se kontrolisati preko dugmeta ili putem ekrana osetljivog na dodir, pri čemu nastaju vrlo kvalitetne fotografije sa velikih razdaljina koje će korisnici sa ponosom podeliti sa drugima, dok se se stabilizator slike OIS brine za to da fotografije uvek budu jasne i čiste. Senzor slike BSI CMOS od 16 megapiksela i 1/2.3” pravi fotografije blistavog kolorita i odlične rezolucije, dok objektiv od 23mm nudi impresivne širokougaone snimke koji su neuporedivo boljiod fotografija rađenih na smart telefonima.

Uživajte u svojim fotografijama i video snimcima na vodećem svetskom displeju Fotoaparat GALAXY može da se pohvali velikim i preglednim displejom, LCD HD Super Clear od 4.8”(121.2mm), koji pretvara fotografisanje, uređivanje i objavljivanje fotografija u istinsko zadovoljstvo pravo sa vašeg dlana. Još jednu prednost smart telefonske tehnologije predstavlja opcija kontrole glasom, Voice Control, koja dopušta korisniku da upravlja velikim brojem funkcija kao što su ‘Zoom in’ – „Zumiraj“ i ‘Shoot’ – „Slikaj“, i sve to izgovaranjem tih komandi. Sve te funkcije su smeštene u lepo dizajnirano i ergonomsko kućište, a minimalistički organski dizajn fotoaparata GALAXY savršeno dopunjavaju profesionalne funkcije koje se lako koriste.

Uredite i doterajte fotografije na svom aparatu

Fotoaparat GALAXY obuhvata obiman set od 35 moćnih funkcija za uređivanje fotografija putem opcije ‘Photo Wizard’, koja omogućava korisniku da profesionalno uredi fotografije u pokretu. Nove funkcije koriste sve prednosti ultrabrzog procesora sa četiri jezgra i LCD displeja HD Super Clear, koje om,ogućavaju lak pristup funkciji kao što je Auto Face Calibration – „Automatska kalibracija lica“ tako da se izmene mogu napraviti veoma precizno i lako. Opcija ‘Movie Wizard’ omogućava korisnicima da jednostavno stvore i urede video snimke profesionalnog kvaliteta koristeći ekran osetljiv na dodir. Fotoaparat GALAXY poseduje i ‘Smart Content Manager’, inovativno oruđe za organizaciju koje inteligentno pravi foldere, označava lica, kao što čak predlaže koje slike treba da se brišu ako nemaju željeni izgled.

Zahvaljujući kombinaciji bežične konekcije i operativnog sistema Android™ 4.1 Jelly Bean, GALAXY ima iste sposobnosti u oblasti interneta kao i najnoviji smart telefoni, tako da će korisnici još više uživati u svom uređaju. Pored instaliranih Samsungovih aplikacija, korisnici mogu da pretražuju internet i uživaju u bilo kojoj drugoj aplikaciji sa prodavnica Google Play ili Samsung Apps, kao što je na primer Instagram. Ako korisnici nisu sigurni koju aplikaciju treba da preuzmu, mogu da koriste opciju ‘S Suggest’ koja će im pomoći da otkriju nove aplikacije za uređivanje fotografija ili zabavne igrice koje mogu da preuzmu.

Objavite svoje fotografije svuda i u svakom trenutku

Zgodna funkcija ovog fotoaparata pod nazivom ‘Auto Cloud Backup’ automatski čuva vredne fotografijeistog trenutka kada ih slikate, a u okviru oblaka putem Samsungove aplikacije AllShare. Fotoaparat GALAXY takođe dopušta korisnicima da objavljuju fotografije čim ih slikaju putem opcije ‘Share Shot’. Isto onako kako se objavljuju fotografije na društvenim mrežama i oblak-servisima, korisnici mogu da se povežu sa nizom GALAXY uređaja, uključujući GALAXY SIII i GALAXY Note II čime mogu lako i automatski da razmenjuju fotografije sa uređajima iz porodice GALAXY. Novi uređaj može da ostvari konekciju u okviru 3G ili 4G mreže, što znači da će korisnici moći da objavljuju fotografije i da pretražuju internet gde god se nalazili.

Fotoaparat GALAXY takođe funkcioniše na Wi-Fi konekciji sa opcijama Dual Band – „Dvostruka frekvencija“ i Channel Bonding – „Povezivanje kanala“ čime se dobija dodatna brzina. Takvu konektivnost podržava procesor sa četiri jezgra koji omogućava brzo pretraživanje interneta i izvršavanje višestrukih zadataka, kao i velike brzine obrade slike bez posebnog uticaja na trajanje baterije.

Fotoaparat GALAXY ima dve opcije za ostvarivanje konekcije: 3G i Wi-Fi verziju ili 4G i Wi-Fi verziju. Samsungov fotoaparat GALAXY će biti izložen na Samsungovom štandu br. 20 na sajmu IFA 2012, od 31. avgusta do 5. septembra. Za više informacija o fotoaparatu GALAXY, posetite m.samsungifa.com

Leave a Reply