samsung nx2000
Foto

Samsung SMART fotoaparat NX2000

Kompanija Samsung lansiranjem modela NX2000 predstavila je novi dodatak svojoj nagrađivanoj NX porodici.

Elegantni, tanki fotoaparat sa kompaktnim sistemom (CSC), NX2000 predstavlja kombinaciju izuzetnih profesionalnih rezultata i revolucionarne tehnologije Samsung SMART fotoaparata. Snimanje neverovatno jasnih fotografija i filmova je veoma lako, kao i njihovo trenutno razmenjivanje sa porodicom i prijateljima.

samsung_nx2000_02

 

„Kombinacija potražnje potrošača za kvalitetnom fotografijom i sve veće želje za mogućnošću trenutne razmene postala je centar pažnje u okviru naše NX linije“, izjavio je Sun Hong Lim, potpredsednik i direktor odseka za prodaju i marketing, u diviziji za digitalni Imaging kompanije Samsung Electronics

. „Fotoaparat NX2000 bazira se na toj temi nudeći elegantan model koji će ispuniti potrebe današnjih fotografa-početnika koji vole da objave detalje iz svog života na društvenim mrežama. Idealan za nekog ko fotografiše svakog dana i ko želi da ovekoveči svoj svet, model NX2000 dopušta korisnicima da se iskažu i izraze kao i da lako podele svoje omiljene priče sa ljudima do kojih im je stalo.“

samsung nx2000

Impresivne fotografije sa lakoćom

Veliki CMOS senzor od 20.3MP ASP-C kod modela NX2000, koji je u celini proizveden u Samsungu, pravi izuzetno oštre fotografije sa najsitnijim detaljima. Čak i u uslovima loše osvetljenosti slike poseduju fantastične boje. Dizajniran tako da konstantno pravi fotografije visokog kvaliteta, modela NX2000 dodatno je poboljšan DRIMe IV motorom koji radi tako da smanji šum, poboljša brzinu i omogući superiornu reprodukciju boja.

Kontinuiranim slikanjem brzine 8fps, fotoaparat NX2000 može bez imalo napora da ide u korak sa brzim ritmom današnjeg života, tako da ne propustite nijedan trenutak. Bilo da je ono što se slika kreće brzo ili da fotograf trči, brzina otvora blende od 1/4000 sekundi čini da pravljenje čistih i nezamućenih fotografija bude zadatak koji se postiže lako, dok široki ISO opseg (od 100 do 25600) pomaže da slike budu divno izbalansirane, bez obzira na uslove osvetljenja. Model NX2000 radi brže i više kako bi ovekovečio svaki detalj, tako da ljudi mogu da ponovo dožive te priče u dinamičnom realizmu.

Preuzmite kontrolu nad svojim fotografijama

Laka upotreba je nešto što je urođeno fotoaparatu NX2000 i veliki WVGA Full Touch ekran od 3.7 inča predstavlja zgodnu i intuitivnu alatku za navigaciju koja nudi pristup čitavoj paleti različitih funkcija. Tanak i moderan, bleštavi ekran se koristi brzo i jednostavno, zbog čega će korisnicima biti lakše nego ikad da kontrolišu sve aspekte fotoaparata. SMART način rada nudi još više opcija koje vam pomažu da napravite savršen snimak, sa 14 različitih scenskih načina rada, niz podešavanja koje odražavaju okruženje i vaše potrebe. Korisnici mogu da fotografišu osobe i stvari koje se brzo kreću, kao što je dete koje trči, sa opcijom Action Freeze ili da ovekoveče svačiju „dobru stranu“ sa opcijom Best Face koja pravi pet uzastopnih fotografija i dopušta korisniku da izabere najbolji izraz lica svake osobe na slici. Korisnici jednostavno biraju način rada koji odgovara njihovim potrebama i uživaju u ekspertskim rezultatima.

Izborom od 12 izmenjivih objektiva, mladi fotografi će imati bolju kontrolu nad slikama koje su napravili uređajem NX2000. Od ultra-kompaktnog palačinka objektiva i svestranih zumova, do premijum objektiva za portrete i makro objektiva, široki izbor objektiva samo poboljšava fotografsko iskustvo. Samsungov inovativan sistem i-Function dopušta korisnicima da dodatno oslobode svoju kreativnost kontrolisanjem različitih podešavanja kod objektiva, kao što su apertura ili brzina zatvarača blende, što čini da pravljenje fotografija profesionalnog kvaliteta bude lakše nego ikad.

Sa sposobnošću da udahne život u fotografije, opcije kao što su 3D Still i Movie Recording čine da kada se model NX2000 udruži sa Samsungovim 2D/3D objektivom od 45mm, koje se odvojeno prodaje, može da unese dodatan element realizma u fotografije i video snimke, koji mogu ponovo da se puste i u kojima možete da uživate na odgovarajućim 3D TV uređajima. Opcija snimanja Full HD video snimaka pobrinuće se za to da filmovi zadrže isti nivo detalja, boje i kvaliteta kao i fotografije, tako da korisnici mogu da vide svoju priču baš onako kako se dogodila.

Povežite svoj svet

Poboljšana Wi-Fi konektivnost predstavlja samo srce uređaja NX2000, a nju omogućava Samsungova tehnologija SMART CAMERA 2.0, koja nudi čitav niz funkcija koje olakšavaju razmenu i skladištenje slika direktno sa fotoaparata. Aplikacija Samsung SMART CAMERA, koja postoji kako na Android tako i na iOS platformi, pruža direktno povezivanje smart uređaja i brine se za to da dragocene uspomene svakog korisnika koji je ljubitelj tehnike budu sačuvane bez imalo muke. Funkcija AutoShare šalje fotografije, odmah posle slikanja, direktno sa uređaja NX2000 na smart telefon ili tablet računar, putem direktne Wi-Fi konekcije. Posebne uspomene mogu odmah da se podele sa smart telefona kada korisnici nisu povezani sa pristupnim punktom, a istovremeno se za njih pravi podrška, što je posebno značajno za one koji su stalno u pokretu i nemaju vremena da brinu o skladištenju. Integrisana NFC tehnologija besprekorno povezuje NX2000 sa brojnim smart telefonima i tablet računarima sa operativnim sistemom Android koji takođe imaju NFC tehnologiju. Jednostavno povežite fotoaparat sa smart uređajem i NFC tehnologija automatski lansira aplikaciju Samsung SMART CAMERA i uparuje uređaj putem direktne Wi-Fi konekcije. Uz to, korisnici mogu da sinhronizuju svoju omiljenu društvenu mrežu, kao što je Fejsbuk, sa posvećenim ključem Direct Link, za pojednostavljenu razmenu bez menija, putem dodira na samo jedno dugme.

Veran svojoj odluci da pravi slike profesionalnog kvaliteta, model NX2000 uključuje i Adobe® Photoshop® Lightroom® 4, koja poboljšava ponudu za napredne fotografe. Sa čitavom paletom alatki, program Adobe Photoshop Lightroom jeste osnovna aplikacija za fotografski radni redosled koja ljubiteljima fotografije i profesionalcima omogućava da poboljšaju fotografije, lakše ih organizuju i podele sa drugima.

Model NX2000 biće dostupan u beloj, crnoj i roze boji.

Leave a Reply