Foto

Samsung ST1000 aparat sa GPS-om i mogućnošću bežičnog povezivanja

Novi kompaktni Samsungov fotoaparat podržava WiFi i Bluetooth standarde povezivanja, ali to nije sve – ima ugrađenu i GPS navigaciju, za tzv. geotagging fotografija, odnosno obeležavanje fotografija sa tačnim geografskim mestom snimanja

Za ovaj kompaktni simpatični fotoaparat možemo reći da je potpuno umrežen, jer zahvaljujući podršci za Wi-Fi i Bluetooth standarde možete direktno na PC prebaciti sve snimljene sadržaje, pa čak i direktno ih postaviti na popularne internet servise, poput YouTubea ili Flickra. Ova digitalna kamera je takođe usklađen i sa DLNA (Digital Living Network Alliance) standardom, čime se korisnicima omogućava dodatno bežično povezivanje kamere sa ostalim DLNA kompatibilnim uređajima, kao što su HDTV, digitalni ramovi za slike, media serververi ili igrački sistemi, u okviru sopstvene umrežene kuće, a sve u cilju što lakšeg pregleda i deljenja zabeleženih dragocenih trenutaka.

Dimenzije fotoaparata iznose 100 x 61 x 19 mm, dolazi sa 12,2-megapikselnim senzorom, a u pozadini za pregled fotografija i videa nalazi se velikim 3,5-inčni ekran osetljivim na dodir. Uz mogućnost zumiranja od 5x, korisnicima je na raspolaganju i funkcija automatske optičke stabilizacije slike. Video zapisi se mogu snimiti u rezoluciji 1280x720px pri 30 frejmova u sekundi.

Zahvaljujući Samsungovoj Smart Auto naprednoj funkciji automatskog podešavanja parametara snimanja, nikad ne morate brinuti o svojim fotografijama, da li su previše tamne, ili svetle ili van fokusa. Smart Auto funkcija analizira ključne elemente kompozicije poput boje, osvetljenja, pokreta i objekta snimanja, a zatim se automatski prilagođava se savršeni snimak.

Za ovako minijaturan aparat u koji je smešteno toliko dobrih funkcionalnosti trebaće vam i microSD kartica, a za veću jednostavno ne bi bilo mesta. Sve u svemu, ST 1000 dokazuje da Samsung spada u vodeće tehnološke inovatore, čak i u domenu digitalnih fotoaparata.

Leave a Reply