Foto

Samsung WB150F – pametni bežični fotoaparat

Nakon pametnih telefona, došlo je vreme i za pametne fotoaparate. Današnji digitalni fotoaprati više ne služe samo za slikanje na neki od medija, već su dobili mogućnost bežičnog WiFi povezivanja sa spletom drugih uređaja, za različite svrhe. Dobijte više od svog objektiva bez obzira na scenu koju snimate, bilo da snimate nezaboravne pejzaže ili ponovno okupljanje društva oko stola u restoranu.

8142490362 80fc233f76 z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Uz pomoć preciznog širokougaonog objektiva od 24 mm na modelu WB150F, momentalno ćete pokriti celo vidno polje horizonta. Pored raznih automatski režima i modova snimanja, WB150F poseduje i Režim za potpunu ručnu kontrolu koji omogućava punu kontrolu kako bi ručno mogli podesiti snimanje baš onako kako želite i u zavisnosti od uslova snimanja.

8142490322 224ce8311f z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Podešavanja Aperture Priority i Shutter Priority omogućavaju da eksperimentišete sa dubinom polja i brzinom okidača pa možete da snimate objekte koji se kreću brzo pri slabom osvetljenju.

8142463779 cafa8af7b0 z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Tako je i sa izuzetnim pametnim fotoaparatom Samsung WB150F koji ne samo da je kompaktnih dimenzija i sjajne završne obrade, već poseduje širokougaoni objektiv,  ultrazum od čak 18x uz optičku stabilizaciju i CCD senzor od 14,2 megapiksela, a povrh svegabežičnu WiFi povezivost.

zLVBC Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

WiFi povezivanje i deljenje foto-video sadržaja

Samsung WB150F  ne samo da može da se poveže na računar, zahvaljujući Android aplikacijama može da se povezuje sa pametnim telefonima, pa čak i da deli foto-video sadržaje direktno bežično na smart TV uređaje. I to nije sve.

8142468567 733e85a41f z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi funkciji, sve posebne i uzbudljive trenutke možete da delite u pokretu, bez ikakvih kablova. Fotografije direktno sa aparate možete da postavite na Facebook™, Picasa™, Photobucket™ ili čak da ih pošaljete direktno sa fotoaparata na e-mail.

8142499494 6c8973ef6b z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Video snimke koje napravite u HD 720p rezoluciji takođe možete da pošaljete direktno bežično na YouTubekliknite i zaboravite – bezbrižno sačekajte da se sadržaj upload-uje i radite nešto drugo. WB150F vam omogućava da sačuvate fotografije u Cloud-u, pa nikad nećete morati da brinete o tome da ćete izgubiti slike dok ste u pokretu niti o veličini memorije.

img wb150 03 Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Funkcija TV Link  omogućava da slike i video prikažete na velikom TV ekranu bežičnim putem. Slike takođe možete da sačuvate na računaru bežično samo jednim klikom pomoću funkcijeAuto Backup. Više nema potrebe da tražite kablove, spajete se, sa ovim aparatomto je sada tako jednostavno. To je ono što smo oduvek očekivali od aparata – da se oslobodimo kablova, formatiranja, prebacivanja fajlova, gubljenja fajlova, lakog deljenja…

Povezivanje sa Androidima

Zahvaljujući Samsungovim Android aplikacijama koje možete bespaltno preuzeti sa Google Play-a Samsung  MobileLink Pametni fotoaparat Samsung WB150F možete bežično povezati sa Android telefonima.

Inm3Y Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

8142476175 f97e958c76 z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Kada instalirate softver, jednostavno se aktivira funkcija na aparatu i telefon će se povezati na memoriju aparata. Sve što treba da da odaberete i preuzmete fotografije na Android telefon, i zatim ih skladištite, obrađujete ili delite daljeSamsung WB150F je zapravo idealna alatka za sve novinare i sve koji izveštavaju sa terena, jer mogu da iskoriste sve prednosti širokouganonog objektiva i ultrazuma 18x, približe se akciji i snime, te zatim lako i brzo prebace na Android i dalje šeruju foto/video zapise. Ovo je idealna opcija jer nemate svuda WiFI vezu, ali zato imate 3G/HSP+ signal mobilnih mreža.

Ovo poslednje je pretposavljam sledeća opcija budućih aparate – da dobiju 3G modeme.

Druga zanimljiva Android aplikacija je Remote Viewfinder koja omogućava da nakon bežičnog povezivanja WB150F aparata i telefona,  Android potpuno preuzme kontrolu nad aparatom. Ovo znači da daljinski možete da sa telefona vidite kroz objektiv WB150F kamere i izvršite snimanje! I to nije sve, kada ovako snimate pošto WB150F nema GPS modul, ima ga Android telefon, tako da se uz sliku beleži i geolokacija. Takođe u ovom modu, daljinski, možete i zumirati, pa čak i pregledati snimljeni materijal.

Snimanje HD filmova u rezoluciji 720p, H.264

WB150F vešto kombinuje fotoaparat profesionalnog nivoa sa kompaktnom HD video kamerom. Dobijate video HD kvaliteta u rezoluciji od 720p pri 30 kadrova u sekundi i vreme snimanja 4x duže nego kod MJPEG video zapisa. Zahvaljujući zumu od 18x i optičkoj stabilizaciji zaista se možete približili akciji. Funkcija SoundAlive, sa posebnom tehnologijom za smanjivanje šuma usled zumiranja, obezbeđuje kristalno čist i bogat zvuk.

8142474551 77459f2f85 z Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Baterija

WB150F dolazi sa litijum-jonskom baterijom ( SLB-10A) kapaciteta 1030mAh, što znači danećete morati da kupujete i menjate baterije. Pored bežičnog povezivanja tu je i microUSB.

Zaključak

Sve u svemu – izuzetan pametni uređaj koji postavlja nove granice. Poseduje ultrazum,kompaktan je i veoma lagan – može se nositi u džepu ili torbici, konektivnost je izvanredna, a na raspoalganju su i dodatne ugrađene funkcije i filteri za obradu fotogarfija, a tu je ipanoramski način ( Live Panorama) snimanja. Osim mnoštva “automatike” Samsung WB150Fnudi i potpuno ručni  način (Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure) tako da je podesan i za iskusnije fotografe.

Sa cenom kod nas od oko 18.000 dinaraSamsung WB150F je sjajan izbor moćnog, portabilnog aparata nabijenog vrhunskim tehnologijama.

Primeri fotografija

Bez zuma, večernji snimak (kliknite za uvećanje)
P75YH Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Snimljeno sa iste pozicije u isto vreme, ali sa zumom 18x (kliknite za uvećanje)
wgH4Q Pametni bežični fotoaparat Samsung WB150F

Klju

Leave a Reply