Foto

Socialmatic – Polaroid aparat za Instagram

Nakon što je više godina proveo u fazi pripreme i razvoja, napokon je pred kupcima uvrnuti Polaroidov fotoaparat za društvene mreže.

Za Socialmatic je moguće pretplatiti se na Amazonu po ceni od 299,99 dolara. Ovaj proizvod na tržištu bi trebalo da se nađe već 1. januara sledeće godine.

U pitanju je uređaj koji može odmah po snimanju izbaciti fizičke fotografije, po čemu je Polaroid i poznat, kao i postaviti te fotografije na internet. Aparat ima prednju kameru od 14 megapiksela, kao i pozaidnsku od samo dva megapiksela, a obe imaju ugrađen i blic.

Raspolaže sa skromna 4GB ugrađene memorije, što je moguće proširiti dodatno do 32 GB. Zanimljivo je i to da ima i ugrađene stereo zvučnike.

Operativni sistem je prilagođena verzija Androida, kojom upravljate putem ekrana osetljivog na dodir, dijagonale 4,5 inča (11,4 cm). Naravno, dolazi s ugrađenim filterima. Spaja se na internet samo putem bežičnog interneta, a tu su i Bluetooth i GPS. Moguće je dodati i QR kod na fotografiju, što bi trebalo pomoći pri praćenju njenog života na internetu.

Projekt je nastao kao koncept u ADR Studiju, a Polaroid se službeno priključio u martu 2013. kao hardverski partner.

Leave a Reply