Foto

Sony α5000 najmanji i najlakši APS-C fotoaparat

Prethodne godine kompanija Sony napravila je ozbiljan napredak u oblasti digitalne fotografije, od QX serije do full frame α 7/α 7R fotoaparata sa izmenjivim objektivima i RX10 modela.

Novi Sony α5000 model je najmanji i najlakši APS-C fotoaparat sa izmenjivim objektivom. Ovaj model bez ogledala kombinuje Wi-Fi opcije i NFC tehnologiju i savršen je za ljubitelje fotografije koji žele aparat malih dimenzija. Veliki broj PlayMemories aplikacija, besplatnih i onih koje mogu da se kupe, pružaju mogućnosti raznih efekata i servisa.

Sony A5000

Kada je reč o kamerama, pored poznatog FDR-AX1E 4K modela, novitet je model FDR-AX100E, koji je za približno 75 odsto manji i 66 odsto lakši. Ova kamera se odlikuje 1,0’’ CMOS senzorom slike i BIONZ X procesorom, što omogućava poboljšan kvalitet slike, čak i pri slabom svetlu. Veliki prečnik ZEISS objektiva je idealan za snimanje video zapisa, a Wi-Fi i NFC tehnologija omogućavaju brzo i lako povezivanje sa drugim uređajima, kao što su pametni telefoni ili tableti. Kamera takođe može i da konvertuje 4K sadržaj u nižu rezoluciju.

Nova Action Cam kamera (model HDR-AS100VR) poseduje BIONZ X procesor slike, novi objektiv i senzor slike, što značajno pobošljava kvalitet snimaka, a veliki broj frejmova omogućava pravljenje video zapisa u slow motion režimu. Najnoviji model je otporan na prskanje vode, pa mu nije potrebna dodatna zaštita. Uz pomoć Live-View daljinskog upravljača, korisnici mogu da kontrolišu do pet HDR-AS100V modela i da uporedo snimaju. Daljinski upravljač može da se koristi i za druge Sony uređaje za digitalnu produkciju slike, kao što su α, QX, Handycam i Cyber-shot linije.

Leave a Reply