Foto

Sony α5100 za zavisnike od selfie-ja

Jasni i precizni akcioni kadrovi ili živopisni i verni portreti? Filmski HD snimci ili kvalitetniji selfie? Sa novim, džepnim Sony fotoaparatom α5100 niste prinuđeni da birate, jer je sve navedeno nadohvat ruke!

Novi model α5100 je najmanji fotoaparat sa izmenjivim objektivom na svetu koji se može pohvaliti APS-C senzorom sa ugrađenim blicem i Wi- Fi opcijom. Ovaj uređaj savršeno pristaje svakoj ruci, a uprkos svojim malim dimenzijama, novitet iz Sony-ja predstavlja veliki pomak za svakog ko prelazi sa kamere, pametnog telefona ili sa kompaktnog fotoaparata na novu α5100.

Ništa ne može da promakne neverovatno brzom hibridnom autofokusu α5100 aparata sa 179 autofokusnih polja sa faznom detekcijom, koje su pogodne za zamrzavanje brzih pokreta uz precizno fokusirane kadrove, jedne za drugim. Beleženje uzbudljivih momenta sada je neuporedivo lakše sa fokusom i okidačem osetljivim na dodir koje nudi ovaj model. Čak i momenti koje je teško uhvatiti golim okom, poput Đokovićevog neuhvatljivog servisa ili pokreta vašeg energičnog kućnog ljubimca,ostaće zabeleženi bez bilo kakvih mutnina. Samo fokusirajte subjekat koji želite da uslikate, bilo gde na svetlom i čistom LCD ekranu i vrhovima prstiju pokrenite okidač za pravljenje izuzetno jasnih i živopisnih slika.

Zahvaljujući Exmor CMOS senzoru poslednje generacije od 24,3 megapiksela, nova α5100 garantuje detalje i teksture bez greške. Podjednako velik kao i APS-C senzori u većim DSLR aparatima, Exmor CMOS senzor je uparen sa snažnim BIONZ X procesorom koji se nalazi u već priznatoj α7 seriji. Bilo da fotografišete u pokretu ili iz mesta, primetićete razliku u neverovatnim poboljšanjima i osetljivošću u mračnim uslovima.

Možda je najmanji aparat sa izmenjivim objektivom na svetu, ali α5100 sadrži veliki broj pažljivo biranih detalja koji čine svakodnevno fotografisanje i snimanje jednostavnim. Ljubitelji kinematografije koji uživaju u pravljenju video snimaka mogu biti sigurni da su u novoj α5100 pronašli svog saputnika u avanturama, koja poseban naglasak stavlja na senzitivnost i detalje. Kao podrška sve više popularnom i profesionalno fokusiranom XAVC S formatu od 50 megapiksela, ovaj model osigurava spektakularne Full HD snimke, koje prati podjednako dobar zvuk.

Okrenite veliki LCD ekran za 180 stepeni, udobno držite kameru u razdaljini rukuhvata, kadrirajte sebe uz pomoć prikladno pozicionirane zoom poluge, pustite okidač i napravite fenomenalnu selfie fotografiju! Svaku vašu fotografiju ili video snimak (MP4) možete veoma lako podeliti sa najbližima. Opcija NFC omogućava prenos jednim dodirom, dok Wi-Fi standard omogućava jednostavno prebacivanje na kompatibilne Android i iOS uređaje.
Takođe, aplikacija koja dolazi iz kompanije Sony, PlayMemories Camera Apps, još više proširuje zabavu slikanja i snimanja i razvija vaše kreativne mogućnosti.Dodaci ovom fotoaparatusu i LCS-EBD okvir dostupan u tri boje, kao i kompaktni RM-SPR1 daljinski upravljač, koji je veoma jednostavan za nošenje i odličan za selfie fotografije.

Leave a Reply