Foto

Sony Cyber-shot RX100 III

Sony Cyber-shot™ RX100 III sa širim i svetlijim ugrađenim tražilom u kompaktnom telu donosi još jaču snagu snimanja.

Porodica Cyber-shot™ RX100, omiljena među fotografima koji cene ozbiljno fotografisanje i visoku prenosivost, dobila je zanimljiv dodatak.

Izrađen od čvrstog, lako prenosivog aluminijuma zbog male težine i izgleda, Cyber​​-shot ™ RX100 III nastavlja graditi hvaljeni ugled svojih prethodnika. Unapređeni objektiv i brz procesor za obradu slika nadopunjeni su pomičnim OLED Tru-Finder ™ tražilom sa Zeiss ® T premazom, poboljšanim funkcijama za snimanje i 180 stepeni nagibnim LCD-om koji su sada upakovani u elegantan fotoaparat džepne veličine s fiksnim objektivom.

sony

Svetliji i širi nego pre ZEISS® Vario-Sonnar T* od 24-70mm s otvorom blende F1.8-2.8 hvata sve, od prostranih krajolika do prefinjenih portreta. Zahvaljujući velikom F2.8 maksimalnom otvoru blende na svom telefoto kraju, subjekti se na glatkoj površini ističu potpuno oštro. Impresivna snaga objektiva da prikupi svetlost takođe omogućuje veće brzine zatvarača kako bi se uhvatili subjekti u pokretu. Ugrađen u 3-stop (1/8) Neutral Density filter daje još više kreativne fleksibilnosti pri fotografisanju sunčanih eksterijera ili namerno-zamućenih fotografija vode koja teče.

RX100M

Još jedan željno očekivani dodatak Cyber-shot™ RX100 III je njegovo OLED Tru-Finder™ tražilo koje donosi svetao i izrazito detaljan prikaz kroz kameru bez odvajanja oka od tražila. Optička površina tražila uključuje ZEISS® T* premaz koji smanjuje refleksiju te pruža izvanredni kvaliteti od ivice do ivice snimke. Tu je i praktičan senzor za oči koji automatski prebacuje između tražila i ekrana monitora.

Od detaljnih statičnih fotografija do živih Full HD video zapisa – sve je jasno zahvaljujući novom Exmor R™ CMOS senzoru vrste 1.0, s 20.1 pozadinski osvetljenih efektivnih megapiksela. Daleko veći od senzora u običnim kompaktnim fotoaparatima, ovaj senzor je ključ za fotografisanje atraktivnih fotografija i snimanje video zapisa s prekrasnim pozadinskim efektima defokusiranja.

Nudeći izvrsnu osetljivost na pri slaboj svetlosti i niski nivo šuma, senzor je nadograđen najnovijom Sony-jevom generacijom BIONZ X procesora.

Tri puta brži od svog prethodnika, ovaj procesor podupire tehnologiju za detaljnu reprodukciju prirodnih, finih tekstura i tehnologiju za smanjenje difrakcije koja rezultuje poboljšanom kvalitetom otvora blende i smanjenjem šuma koji omogućuju bistrinu slike čak i u zamagljenim i noćnim uslovima.

Leave a Reply