sony-handycam
Foto

Sony FDR-AX1 4K Handycam

Nakon pionirskih 4K poduhvata u profesionalnoj oblasti i uvođenja 4K tehnologije u domove zahvaljujući BRAVIA® 4K televizorima, Sony je lansirao kameru FDR-AX1, omogućavajući korisnicima da svoje dragocene uspomene snime sa neprevaziđenim kvalitetom rezolucije.

FDR-AX1 kamera može da snima 4K i HD klipove u XAVC-S formatu, koristeći MPEG-4 AVC/H.264 Long GOP za video, i Linear PCM za audio kompresiju, dok fajlove čuva u MP4 formatu.

sony-handycam

Snimanjem u XAVC-S formatu moći ćete da uskladištite skoro dva sata 4K video sadržaja na memorijskoj kartici kapaciteta 64GB XQD, zbog čega stvaranje 4K snimaka postaje lakše i zgodnije. Prebacivanje na Full HD režim omogućava skladištenje skoro tri sata snimka u 1920×1080 50p formatu na samo jednoj kartici.

Emitovanje snimljenih 4K sadržaja je jednostavno – potrebno je samo da kameru povežete HDMI kablom sa kompatibilnim 4K televizorom. Sony BRAVIA televizori posebno ističu potpuni kvalitet 4K/50p snimaka, a zahvaljujući TRILUMINOS ekranu, pružaju bogatu paletu živih i realističnih boja.

Leave a Reply