Foto

Sony kamere i foto dodaci za smart telefone

Sony je u susret praznicima pripremio brojne zanimljive hajtek uređaje kojima možete oduševiti najbliže, ali zašto da ne, i same sebe. A ovogodišnje hit su uređaji poput objektiv-kamera QX, najnovijeg RX100-II digitalnog fotoaparata, NEX-5T, ali i kamera Action Cam HDR-AS30V .

Cyber-shot DSC-QX10 i DSC-QX100 – Sony je predstavio dva nova proizvoda koji vaš pametni telefon pretvaraju u moćnu kameru: Cyber-shot™ QX10 i QX100. Pravite i delite fantastične fotografije i snimke pametnim telefonom, sa kvalitetom slike i kreativnim opcijama kakve imaju premijum fotoaparati. Modeli QX10 i QX100 su kompatibilni sa novim Xperia™ Z1 i drugim pametnim telefonima, transformišući ih u moćne kamere putem Wi-Fi konekcije.

NEX-5T

NEX-5T – Novi NEX-5T veličine dlana omogućava pravljenje fotografija visokog kvaliteta, sa neograničenim kreativnim mogućnostima zamenjivih objektiva. S obzirom na to da staje u svaki džep ili torbu, ovaj fotoaparat predstavlja idealan poklon za sve one koji žele profesionalne fotografije sa velikim brojem kontrolnih opcija na uređaju koji je veoma zgodan i lak za nošenje.

 Cyber-shot DSC-RX100 II – Napravite praznične reportaže RX100 II kamerom, idealnim poklonom za buduće ulične fotografe. Pored vrhunskog kvaliteta slike, ova kamera ima opciju jednostavne Wi-Fi konekcije sa pametnim telefonima radi lakog deljenja fotografija i snimaka. RX100 II je takođe prva Sony kamera sa NFC (Near Field Communication) tehnologijom, koja pruža dodatnu pogodnost konekcije jednim dodirom sa android pametnim telefonima i tabletima.

Action Cam HDR-AS30V – Ultra kompaktna full HD Action Cam video kamera kompanije Sony je savršen poklon za sve ljubitelje akcije. Od sportova na snegu do sportova na vodi, Action Cam beleži avanture iz lične perspektive, a takođe može da pravi i fotografije od 11,9 megapiksela, kao i HD snimke, dok snimak sa usporenjem od 4 puta može da snimi u 720p rezoluciji. Ova mala i izuzetno lagana kamera ima kućište koje je otporno na udarce, prašinu i vodu (na dubinama do 5 m), kao i dodatne dugmiće za pristup svim funkcijama dok je kamera još u kućištu. Poseduje i Carl Zeiss objektiv koji omogućava snimanje ultra-širokih snimaka od 170 stepeni i superiornu SteadyShot tehnologiju za stabilizaciju slike. Sa težinom od samo 90g, Action Cam ima ugrađen GPS prijemnik, NFC standard, kao i Wi-Fi funkciju, kako bi video zapisi mogli da se prebacuju direktno na pametne telefone ili tablete. Osim toga, poseduje i brojne dodatke, uključujući Dog Mount, Surfboard mount ili Head mount opremu

 

Leave a Reply