sony-nex-3n
Foto

Sony NEX-3N E-mount fotoaparat

Prelazite sa starog kompaktnog fotoaparata na aparat sa izmenjivim objektivom? Novi Sony NEX-3N E-mount fotoaparat, sa ugrađenim blicem, jednostavan je za korišćenje i predstavlja uzbudljiv uvod u svet fotografije izmenjivih Sony objektiva.

Pravljenje autoportreta nikada nije bilo lakše zahvaljujući zgodnom rukohvatu sa teksturom koja omogućava da fotoaparat sigurno stane u ruku. Jasan i svetao LCD ekran od 7.5 cm se bez problema okreće za 180 stepeni, čineći ga veoma pogodnim za pravljenje fotografija iz ruke. Osim toga, nova ručica za zumiranje na telu kamere omogućava jednostavnu kontrolu žižne daljine sa kompatibilnim objektivima, kao što je tanak i lagani SELP1650 power zoom objektiv. Odličan za kadriranje „jednorukih“ portreta, ručica zuma takođe podešava i digitalni zum u slučaju da se ne koristi pokretni objektiv.

sony-nex-3n

Svi ozbiljni fotografi znaju da dobre fotografije nastaju uz dobru kompoziciju. Potpuno novi Auto Object Framing omogućava lepše i profesionalnije rezultate bez mnogo napora. Kamera procenjuje šta je u kadru – jedna osoba, dvoje ljudi ili čak i predmete u pokretu i makro kadrove – automatski isecajući snimak kako bi se dobila još moćnija, profesionalno kadrirana kompozicija.

 

Približne težine 210 grama, NEX-3N sa velikim APS-C senzorom je najmanji i najlakši fotoaparat sa izmenjivim objektivom na svetu. „Hvatajući“ više svetla nego senzori običnih kompaktnih fotoaparata, upravo ovaj senzor je odgovoran za neverovatno detaljne fotografije i Full HD video sadržaj koji ga izdvaja od ostalih. Osim toga, pomoću izmenjivih E-mount objektiva jednostavno je kreirati profesionalne efekte zamućene pozadine, kao kod većih, kabastijih DSLR (Digital single-lens reflex) fotoaparata.

sony-nex-3n

Veliki senzor, koji podržava maksimalnu osetljivost do ISO 16000, dopunjen je BIONZ procesorom koji primenjuje istu tehniku smanjenja šuma kao i proslavljeni α99. Nivoi smanjenja šuma i oštrine individualno se podešavaju za različite delove slike. Čak iako slikate po lošem osvetljenju, uživaćete u jarkim fotografijama sa veoma niskom količinom šuma i to slikajući iz ruke, bez blica.

Leave a Reply