olympus-xz10
Foto

Superlaki Olympus STYLUS XZ-10

Želite da pravite vrhunske fotografije i Full HD video snimke uz upotrebu svih važnih kreativnih alatki ali vas odbijaju dimenzije i veličina SLR fotoaparata? Olympus XZ-10 bi mogao biti savršeni izbor za vas.

Serija STYLUS XZ koja se posebno ističe svojim inovativnim rešenjima, predstavlja pravo rešenje za sve foto entuzijaste kojima je potreban vrhunski kompaktni aparat koji pravi izuzetno kvalitetne slike čak i po slabom svetlu. Olympus sada predstavlja novi i još snažniji model, elegantni STYLUS XZ-10.

olympus-xz10

 

Čak i po XZ standardima, XZ-10 je izuzetno kompaktan i lagan. Ali je uprkos tome veoma dobro opremljen i poseduje brojne funkcije zbog kojih je vodeći model serije, STYLUS XZ-2 (dostupan u crnoj i beloj boji od februara 2013.) tako izuzetan fotoaparat. Krase ga super-svetao 1:1.8 zum objektiv, manuelna podešavanja nalik profesionalnim modelima, osetljivost od ISO 6400, CMOS senzor od 12 MP sa pozadinskim osvetljenjem i moćni TruePic VI procesor koji se koristi u Olympus OM-D fotoaparatima.

Zahvaljujući svemu ovome, XZ-10 predstavlja idealnu kombinaciju kristalno jasne optike, džepnih dimenzija i jednostavnosti upotrebe koja je tako važna kada je potrebno brzo uhvatiti i podeliti prizore iz svakodnevnog života.

Opremljen je iHS tehnologijom, ojačan izuzetno osetljivim CMOS senzorom i istim procesorom vrhunskih performansi koji se ugrađuje u naš vodeći OM-D model. Ovaj fotoaparat poseduje i.ZUIKO DIGITAL 5x optički zum objektiv (26-130mm, 35mm ekviv.) sa super širokougaonom i super svetlom maksimalnom blendom (1:1.8), koji vam omogućava da čak i u polutami napravite super-oštre slike bez upotrebe blica ili stativa. Nedostatak šuma je velika prednost kada koristite zum – zahvaljujući zumu super rezolucije možete da pojačate uvećanje do 10x bez vidljive pikselizacije slike.

Pored toga, XZ-10 vam omogućava da kontrolnom prstenu dodelite određene funkcije, tako da možete da podešavate blendu, dužinu ekspozicije i programe kao profesionalni fotograf – ne skidajući oko sa subjekta. Pored toga, Fn dugmetu na poleđini možete da dodelite funkciju ISO osetljivosti ili merenja ekspozicije, dok prelazak na PASM režime možete da poverite funkcijskom točkiću pored LCD ekrana. Veliki 3.0” displej ima rezoluciju od 920,000 tačaka, osetljiv je na dodir i omogućava manuelno fokusiranje jednim dodirom.

Pored toga, možete da snimate u Full HD Movie formatu ili da napravite filmove snimljene brzinom od 120 fps, koji se kasnije reprodukuju usporeno. Umesto toga, možete da se odlučite da svoje fotografije pretvorite u maštovite kompozicije uz pomoć funkcije Foto priča, ili da začinite svoje radove nekim od 11 Art filtera – i sve to podelite na društvenim mrežama direktno sa fotoaparata uz pomoć dodatne FlashAir™ kartice. Teško je poverovati da je najmanji kompakt iz serije X uspeo da primi tako puno funkcija!

Leave a Reply