Foto

TIPA nagrade za Olympus E-620 & μ TOUGH-8000

Olympus E-620 i μ TOUGH-8000 prepoznati su kao vodeći fotoaparati u svojim kategorijama na ovogodišnjoj dodeli Technical Image Press Association (TIPA) nagradi koja se dodeljuje proizvodima i tehnologijama na području fotografije.

Fotoaparat E-620, baziran na Four Thirds sistemu, ove godine osvojio je prestižnu nagradu za “Najbolji ‘ulazni’ D-SLR fotoaparat”, dok je μ Tough-8000 priznat kao „Najbolji otporni fotoaparat“ godine. TIPA je sastavljena od članova 29 nezavisnih publikacija baziranih u 13 zemalja širom sveta.

Impresionirana jednostavnošću korišćenja fotoaparata E-620, komisija na dodeli TIPA nagrada je o ovom najmanjem i najlakšem kreativnom digitalnom SLR fotoaparatu sa ugrađenom stabilizacijom slike rekla sledeće: „U ovaj lagani 4/3 D-SLR fotoaparat ugrađeno je dovoljno tehnologije da zadovolji sve fotografe početnike“. Prilikom izbora fotoaparata Olympus E-620 za „Najbolji ulazni D-SLR fotoaparat” 2009.god., komisija je primetila i da je „osim 3200 ISO osetljivosti Live MOS 12.3 MP senzora, dobrodošao i njegov autofokus sistem sa sedam tačaka izoštravanja, nekoliko umetničkih filtera i rotirajući ekran koji omogućava korišćenje Live View funkcije iz svih uglova“. Novi nagrađeni E-620 još je jedan u nizu Olympusovih uspeha koji ga dovodi još bliže cilju, a to je staviti naprednu tehnologiju digitalne fotografije u ruke svih ambicioznih fotografa.

Uspjeh Olympusovih proizvoda na dodjeli TIPA nagrada nastavio se i dodelom nagrade za „Najbolji otporni fotoaparat“ 2009. god. fotoaparatu μ TOUGH-8000.

Članovi žirija koji su primetili njegovu otpornost na sve vremenske uslove i sve vrste terena: „Olympus μ TOUGH-8000 je savršen fotoaparat za sve koji vole ekstremne situacije. Vodootporan je do 10m dubine, otporan na padove sa visine do 2m, otporan na smrzavanje do -10°C te otporan na terete do težine od 100kg”. Robusni model nudi 3.6x širokougaoni zoom objektiv, Dvostruku stabilizaciju slike i TAP upravljanje kako bi se omogućilo korišćenje u svim vremenskim uslovima jednostavnim dodirom na kućište.

Članovi TIPA komisije su zaključili: „Ako je fotoaparat otporan ne znači da ne može imati napredne fotografske karakteristike“, napominjući da je u ovom modelu „sjedinjena najnovija tehnologija sa karakteristikama poput tehnologije Prepoznavanja lica i Prilagođavanja senkama“.

Leave a Reply