toshiba-x-450
Foto

Toshiba Camileo X450 ima 30x naprednim zumom

Premošćujući jaz između ručnih video kamera za trenutno pravljenje snimaka u pokretu i naprednijih uređaja za snimanje koji privlače kreativne video profesionalce, Toshiba Evropa GmbH je predstavila najnoviji dodatak svojoj seriji kompaktnih ručnih Full HD kamkordera Camileo X, Camileo X450.

Ovaj novi kamkorder ima nekoliko naprednih funkcija, koje za cilj imaju ponudu većih mogućnosti i unapređen kvalitet pravljenja kućnih video snimaka. Najsitniji detalji mogu biti zabeleženi zahvaljujući 23x optičkom zumu i impresivnom 30x naprednom zumu. Snimanje u uslovima slabog osvetljenja više ne predstavlja tako veliki problem zahvaljujući 8MP BSI senzoru. Ugrađeni Electronic Image Stabiliser (EIS) svodi efekat zamućenja do kog ponekad dolazi pri snimanju ručnim uređajem na najmanju moguću meru. Evropska prodaja novog modela Camileo X450 počinje u drugom kvartalu 2013. godine.

toshiba-x-450

Kreativniji video snimci boljeg kvaliteta

Sa pojavom društvenih mreža i sve češćom razmenom vizuelnih informacija sa prijateljima i porodicom došlo je do naglog porasta obima produkcije kućnih video snimaka. Usled toga, sve više snimatelja amatera želi da zadivi publiku kreativnim video snimcima boljeg kvaliteta.

,,To je grupa korisnika koja će imati velike koristi od novog modela Camileo X450’’, kaže Met Mekdauel, direktor marketinga u diviziji za digitalne proizvode i usluge u kompaniji Toshiba Evropa GmbH. ,,Po veoma pristupačnoj ceni, oni mogu da kupe Full HD kamkorder koji je jednostavan za upotrebu i ima napredne funkcije za pravljenje pokretnih slika koje su maštovite, oštre i kvalitetne.’’

Podrška ljubiteljima snimanja

Pored tehničkih funkcija za unapređenje ukupnog kvaliteta slike i video materijala, Camileo X450 podržava ljubitelje snimanja i nudi funkcije koje olakšavaju kreativno snimanje video materijala. Na primer, zahvaljujući funkciji prepoznavanja lica, korisnici mogu biti sigurni da su osobe koje snimaju u fokusu. Pored toga, ugrađeni softver omogućava pravljenje fotografija u toku snimanja video scena, a može i da podesi ubrzano snimanje kao na pofesionalnoj televiziji. Veliki displej osetljiv na dodir od 7,62cm (3 inča) pogodan je za emitovanje snimaka u pokretu, dok su intuitivni meniji na ekranu optimizovani za brzo podešavanje kamere ili trenutnu obradu materijala primenom integrisane Cut’n’Save funkcije. Za emitovanje na velikom ekranu, kopiranje i obradu, Camileo X450 može lako da se poveže sa kompjuterom ili televizorom preko mini-USB ili mini-HDMI® priključka. U opremu su uključeni neophodni kablovi i futrola za kameru.

Leave a Reply