Foto

Toshiba CAMILEO Z100 snima 3D u Full-HD rezoluciji

Kompaktan kamkorder jednostavan za korišćenje snima video materijal impresivnog 3D kvaliteta i emituje sadžaj na 3D displeju bez potrebe za naočarima.

Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila novog člana svoje CAMILEO porodice kamkordera za 3D zabavu, CAMILEO Z100. Ovaj najnoviji model u širokom asortimanu Toshibinih kamkordera omogućava korisnicima da snimaju filmove impresivnog 3D kvaliteta i u Full-HD rezoluciji 1920 x 1080. Zahvaljujući 3D Parallax Barrier LCD displeju, korisnik može direktno da gleda snimljeni materijal bez naočara u 3D formatu na integrisanom LCD ekranu osetljivom na dodir od 7,1cm (2,8 inča).

CAMILEO Z100 nudi 8x digitalni zum u 3D formatu za snimanje i najsitnijih detalja. Preko svog HDMI® porta, CAMILEO Z100 može jednostavno da se poveže na 3D TV ili laptop. Namenjen ljudima koji žele da na lak način snimaju u 3D formatu, kompaktan i elegantan CAMILEO Z100 nudi unapređene inovacije i izuzetnu vrednost za uloženi novac. U Evropi će biti dostupan početkom drugog kvartala 2012 (lokalna dostupnost zavisi od zemlje).

CAMILEO Z100 omogućava korisnicima da unaprede kvalitet svojih video materijala

,,Sa modelom CAMILEO Z100, primenjujemo izuzetnu 3D tehnologiju na svoju porodicu kamkordera’’, kaže Endi Bejs (Andy Bass), potpredsednik za prodaju i marketing kompanije Toshiba Evropa GmbH. ,,On predstavlja logičan sledeći korak jer omogućava korisnicima da uživaju u neverovatnim efektima 3D filmova, kao i da sami beleže savršene 3D sadržaje kao što su trenuci provedeni sa porodicom ili sećanja sa odmora.’’

Prelazak sa 2D na 3D jednostavnim pritiskom na dugme

Novi CAMILEO Z100 ima Full-HD 1920x1080p rezoluciju i može da se koristi i za snimanje u 2D formatu. Za prebacivanje na 3D režim rada, korisnik samo treba da pritisne 3D dugme sa strane kamere. Korisnik može istog trenutka da uživa u 3D doživljaju bez naočara na LCD ekranu osetljivom na dodir od 7,1cm (2,8 inča), a kamera se jednostavno povezuje na 3D TV ili laptop preko HDMI® porta za gledanje na većim ekranima. CAMILEO Z100 podržava 8x digitalni zum u 3D i do 120x digitalni zum pri snimanju u 2D formatu.

Intuitivna navigacija i korisna tehnologija za video materijal visokog kvaliteta

Toshibin novi grafički korisnički interfejs omogućava intuitivnu navigaciju kroz sva podešavanja kamere preko ekrana osetljivog na dodir. Pri snimanju u 2D formatu, Elektronski stabilizator slike (Electronic Image Stabiliser, EIS) svodi podrhtavanje slike usled brzog pomeranja kamere na minimum. Senzor za pozadinsko osvetljenje (Backside Illumination, BSI) značajno unapređuje kvalitet video materijala pri snimanju u uslovima slabog osvetljenja, npr. tokom noći. Pored 128MB interne memorije, CAMILEO Z100 podržava SD memorijske kartice do 128GB.

Leave a Reply