Foto

Ultraprenosiv Nikon 1 sistem fotoaparata sa zamenljivim objektivima

Ultraprenosiv Nikon 1 sistem osmišljen je da “misli” brzo i reaguje još brže, pruža sve što vam je potrebno za snimanje odličnih fotografija i filmova. Sa zadivljujuće brzim sistemom autofokusa, odličnim performansama u uslovima slabog osvetljenja, pametnim režimima snimanja i ugrađenim blicem.

J1 odlikuje uočljiv, minimalistički dizajn fotoaparata u najboljem svetlu: jako a ipak lagano kućište, dostupno u širokom opsegu boja. Ima 7,5 cm (3-in.) LCD monitor sa 460.000 tačaka sa širokim uglom gledanja i zaštitnim staklom.

Dovoljno prenosiv da se može nositi svuda i lak za korišćenje, donosi nove nivoe brzine, jednostavnosti i uživanja u snimanju sveta oko vas. Nikon 1 odlikuje namenski opseg kompaktnih 1 NIKKOR zamenljivih objektiva. Projektovan da uvede nove nivoe brzine, jednostavnosti i uživanja u snimanju sveta oko vas.

CMOS senzor slike CX formata omogućava performanse koje su vam potrebne za snimanje zadivljujućih fotografija i filmova. Nudi idealnu ravnotežu veličine sistema, brzine, osetljivosti na svetlost, rezolucije i dubine polja. Omogućava snimanje 10,1 megapikselskih slika, prelepih detalja, čak i objekata koji se brzo kreću u svim uslovima osvetljenja.

J1 poseduje superbrzi sistem autofokusa, fokusira toliko brzo da svaki trenutak možete da snimite bez kašnjenja. Zadivljujući broj tačaka fokusa za postizanje dosledno oštrih rezultata. Trenutno prebacivanje iz režima autofokusa sa faznim detektovanjem za snimanje blještavih ili objekata koji se kreću u režim autofokusa sa otkrivanjem kontrasta ukoliko je objekat nepokretan ili slabo osvetljen.

ZA procesiranje slika zadužen je EXPEED 3 procesor slike. Projektovan da obezbedi neprevaziđene nivoe brzine i performansi u svakoj situaciji. Opremljen sa dva moćna sistema koji mogu da obrade slike neverovatnom brzinom od 600 megapiksela u sekundi. Nudi superiorno smanje šuma i omogućava korišćenje revolucionarnih režima snimanja ovog fotoaparata.

Pored svega aparat napredno snimanje filmova, omogućava vam da snimite 1 fotografiju pune rezolucije* dok snimate film – ne prekidajući snimanje – a da biste postigli dramatične efekte film možete da snimite i u ekstremno usporenom režimu. Filmovi mogu da se snimaju u punoj visokoj definiciji, a autofokus sa faznim detektovanjem olakšava snimanje odličnih akcionih scena.

Ima ugrađen blic i proširivi sistem objektiva. Porodica 1 NIKKOR zamenljivih objektiva pokriva praktično sve tipove scena, svi su optimizovani za snimanje filmova i odlikuje ih kompaktan dizajn za superiornu prenosivost.

Bajonet adapter FT1: postavlja se na 1-bajonet fotoaparata kako biste mogli da koristite sve NIKKOR SLR objektive. Isprobavanje različitih objektiva je odličan način za eksperimentisanje pri snimanju scena, a ako koristite AF-S i AF-I NIKKOR objektive, možete u potpunosti iskoristiti neverovatan Nikon 1 sistem autofokusa.*2.

Leave a Reply