Foto

Ultraprenosivi Nikon 1 J1

Ultraprenosiv Nikon 1 sistem fotoaparata sa zamenljivim objektivima. Osmišljen da misli brzo i reaguje još brže, pruža sve što vam je potrebno za snimanje odličnih fotografija i filmova. Sa zadivljujuće brzim sistemom autofokusa, odličnim performansama u uslovima slabog osvetljenja, pametnim režimima snimanja i ugrađenim blicem. Brz tempo života, ispunjen prilikama da se zabeleže voljene osobe u akciji, zahteva fotoaparat koji može da drži korak.

Osmišljen da misli brzo i reaguje još brže, supermali Nikon 1 J1 fotoaparat sa zamenljivim objektivima pruža sve što vam je potrebno da snimite odlične fotografije i filmove.

Dovoljno prenosiv da se može nositi svuda i lak za korišćenje, donosi nove nivoe brzine, jednostavnosti i uživanja u snimanju sveta oko vas. CMOS senzor slike CX formata omogućava performanse koje su vam potrebne za snimanje zadivljujućih fotografija i filmova. Nudi idealnu ravnotežu veličine sistema, brzine, osetljivosti na svetlost, rezolucije i dubine polja. Omogućava snimanje 10,1 megapikselskih slika, prelepih detalja, čak i objekata koji se brzo kreću u svim uslovima osvetljenja.

Superbrzi sistem autofokusa fokusira toliko brzo da svaki trenutak možete da snimite bez kašnjenja. Zadivljujući broj tačaka fokusa za postizanje dosledno oštrih rezultata. Trenutno prebacivanje iz režima autofokusa sa faznim detektovanjem za snimanje blještavih ili objekata koji se kreću u režim autofokusa sa otkrivanjem kontrasta ukoliko je objekat nepokretan ili slabo osvetljen.

EXPEED 3 procesor slike projektovan je da obezbedi neprevaziđene nivoe brzine i performansi u svakoj situaciji. Opremljen sa dva moćna sistema koji mogu da obrade slike neverovatnom brzinom od 600 megapiksela u sekundi. Nudi superiorno smanje šuma i omogućava korišćenje revolucionarnih režima snimanja ovog fotoaparata.

J1 omogućava kontinualno snimanje velike brzine. Obezbeđuje slike pune rezolucije brzinom do 60 kadrova u sekundi, tako da praktično nijedno kretanje nije toliko brzo da se ne bi moglo snimiti. A kada želite da zaista fokusirate jedan objekat – recimo dete ili kućnog ljubimca – fotoaparat može da ga prati i snimi slike pune rezolucije brzinom od 10 kadrova u sekundi*3.

Pametan birač fotografija obezbeđuje uvek dobijete najbolji snimak. Snima 20 slika visoke rezolucije pre otpuštanja okidača i nakon toga, a zatim snima „najboljih“ pet i omogućava vam punu slobodu izbora. Snimci se preporučuju na osnovu izraza lica, kompozicije i fokusa. Napredno snimanje filmova omogućava vam da snimite 1 fotografiju pune rezolucije* dok snimate film – ne prekidajući snimanje – a da biste postigli dramatične efekte film možete da snimite i u ekstremno usporenom režimu. Filmovi mogu da se snimaju u punoj visokoj definiciji, a autofokus sa faznim detektovanjem olakšava snimanje odličnih akcionih scena.

J1 poseduje intuitivne funkcije, sa jasnim menijima, minimalnim brojem dugmadi, ugrađenim blicem i lako dostupnim biračem režima za brzo pristupanje režimima snimanja. Kada ne želite da mislite ni o čemu, možete da snimate u automatskom režimu i dozvolite automatskom biraču da umesto vas odabere najbolje postavke fotoaparata.

Ugrađeni blic daje dodatno osvetljenje kada vam je potrebno. Prikladan za snimanje u zatvorenim prostorima ili umekšavanje slika kada se sunce nalazi iza objekta. Postavljen duž fotoaparata, omogućava dobijanje savršeno eksponiranih rezultata.

Bajonet adapter FT1 postavlja se na 1-bajonet fotoaparata kako biste mogli da koristite sve NIKKOR SLR objektive. Isprobavanje različitih objektiva je odličan način za eksperimentisanje pri snimanju scena, a ako koristite AF-S i AF-I NIKKOR objektive, možete u potpunosti iskoristiti neverovatan Nikon 1 sistem autofokusa.*2.

Leave a Reply