Hardware

Foto štampač PIXMA iP2600

Kompanija Canon je uporna u svojim nastojanjima da približi mogućnost kućnog štampanja fotografija široj grupi korisnika. Rezultat ovih stremljenja je novi model PIXMA iP2600, koji bi trebalo da zameni štampače PIXMA iP1800 i PIXMA iP2500 i koji je, kao takav, namenjen korisnicima sa potrebom štampanja fotografija visokog kvaliteta po pristupačnoj ceni. Novi model se odlikuje sposobnošću štampanja fotografija bez okvira veličine 10×15 cm za samo 55 sekundi, i to u fotolaboratorijskom kvalitetu pri maksimalnoj rezoluciji od 4800×1200 dpi. Integrisana glava štampača sa sistemom FINE1 kertridža sposobna je da obezbedi sićušne kapljice mastila od 2 pl, koje su zaslužne za otiske najvišeg kvaliteta i oštrine u ovoj klasi.

Sa novim izgledom u 2008. godini, manjim dimenzijama i izlaznom fiokom za papir, PIXMA iP2600 na pravi način ujedinjuje vrhunski dizajn i napredne performanse. Uz štampač se isporučuje Easy-PhotoPrint EX softver2 koji dozvoljava jednostavno štampanje fotografija. U okviru paketa programa dostupna je funkcija za automatsku korekciju slike (Auto Image Fix), koja koristi podatke dobijene preko tehnologije za prepoznavanje lica i analize scene za precizno podešavanje boja, kontrasta i osvetljenosti.

“Na tržištu štampača niže klase, ključ je u kvalitetu”, tvrdi Mogens Jensen, direktor kompanije Canon Consumer Imaging za Evropu. “Već sâm dizajn modela PIXMA iP2600 nagoveštava njegov kvalitet, dok sposobnost štampanja fotografija u visokoj rezoluciji kupcima obećava izvanredan kvalitet po krajnje pristupačnoj ceni.”

Osnovne karakteristike novog štampača PIXMA iP2600:

* Moderan dizajn, pogodan za uštedu prostora, sa izlaznom fiokom
* Rezolucija štampanja od 4800 x 1200 dpi u fotolaboratorijskom kvalitetu, FINE kertridži i mikro mlaznice od 2 pl
* Štampanje fotografija bez okvira veličine 10×15 cm u fotolaboratorijskom kvalitetu za 55 sekundi
* Brzo štampanje dokumenata od 22 strane u minuti crno-belo i 17 strana u minuti u koloru
* Vek trajanja fotografija od 100 godina uz ChromaLife1001 sistem

Kućna foto laboratorija sa stilom

Na završnoj obradi modela PIXMA iP2600 u sjajnoj crnoj boji ističu se srebrni detalji. Dizajn ovog štampača odiše gotovo opipljivim utiskom kvaliteta kakav se obično vezuje za daleko skuplje modele.

Izuzetna brzina štampanja

Štampanje otisaka u fotolaboratorijskom kvalitetu dostupno je za samo nekoliko sekundi: primenom mikro mlaznica koje ispuštaju kapljice mastila veličine 2 pl u kombinaciji sa sistemom FINE kertridža, maksimalna rezolucija od 4800×1200 dpi postiže se sa lakoćom, uz izvanrednu jasnoću i oštrinu slike. Idealan spoj brzine i visoke preciznosti, PIXMA iP2600 dozvoljava štampanje fotografija bez okvira veličine 10×15 cm (4”x6”) za oko 55 sekundi. Zahvaljujući naprednom ChromaLife100 sistemu,3 vek trajanja fotografija – pod uslovom da se čuvaju u foto albumu – produžen je na čak 100 godina.

Uređaj se odlikuje brzinom štampanja od 22 (mono), odnosno 17 (kolor) strana u minuti. Sistem FINE kertridža koristi zasebno crno pigmentno mastilo za dobijanje tamnijih nijansi crne boje pri štampanju teksta visokog intenziteta.

Vrhunski PIXMA kvalitet

Kao novi član PIXMA porodice, isplativi i funkcionalni kućni štampač PIXMA iP2600 objedinjuje superiorni Canon kvalitet slike sa neverovatnom lakoćom korišćenja. Upotrebom Canon FINE kertridža i originalnog Canon papira za štampanje obezbeđuje se izuzetno visok kvalitet štampe pri štampanju fotografija i dokumenata.

Leave a Reply