Hardware · PC računari

Fotografije od sada i sa laserskih štampača

Modeli HP Color LaserJet CP 1215 i CP 1515n imaju potpuno novu konstrukciju koja je omogućila da se kolor laser sa jednopro-laznom štampom (ima četiri odvojene kasete sa tonerom, od kojih svaka sadrži i fotoosetljivi valjak) smesti u do sada neviđeno malo kudite. Pri tom je rukovanje jednostavno u najboljem HP maniru, a nije potrebno nikakvo tekuće održavanje u vidu čišćenja.

Brzina štampe kod ova dva modela je 12 strana u minuti za crno-belu i 8s/m za kolornu štampu, jedina suštinska razlika Između ova dva štampača je u tome što Color LaserJet CP 1515n ima mrežni interfejs kao deo standardne opreme, dok kod drugog modelapovezivanje na mrežu nije moguće.

Kvalitet štampe fotografija je neprevaziđen u svetu kolor lasera i po nekim karakteristikama može da se meri sa brojnim foto ink-jetovima koji danas postoje na tržištu. Osim izuzetno visokog kvaliteta štampe, za koju je zaslužan i novi tip hemijski „uzgajanog” tonera, ovi štampači mogu da štampaju na papirima I težine do 220 g/m2, što m je takođe jedinstveno u klasi.

Zato se oni m uspešno mogu koristiti za štampu probnih otisaka dizajnerskih rešenja, ali i za male tiraže reklamnog materijala i brošure/specifikacije proizvoda. Pri tom se postiže vizuelni efekat vrhunske profesionalne štampe, što malim firmama može da donese preko potrebnu ozbiljnost i profesionalnost u marketinškom nastupu.

Leave a Reply