Hardware

FOXCONN predstavlja A78AX seriju za AM2+ platformu

FOXCONN je danas predstavio A78AX seriju matičnih ploča zasnovanih na AMD 770 čipsetu sa SB700 južnim mostom, te na taj način ponudio jeftino i energetski efikasno rešenje za nove AMD procesore.

Kao prvi proizvođač koji je iskoristio SB700 južni most uz kompletnu AMD 7-seriju čipsetova, Foxconn nudi više mogućnosti za povezivanje vaših komponenti. A78AX nudi 6 SATAII konektora sa RAID podrškom te do 10 USB2.0 portova. A78AX uključuje podršku za HyperTransport™ 3.0 tehnologiju i donosi punu podršku za AM2+ Phenom™ procesore AM2 Athlon™ i Sempron™ modele.

Uz podršku za novu generaciju PCIe Gen2.0 grafičkih kartica, A78AX nudi 1* PCIe x16 Gen2.0 i 2* PCIe x1 Gen2.0 utora, zajedno sa 3* PCI utora za starije proizvode. PCIe Gen2.0 povećava propusnost između PCIe Gen2.0 kartica i matične ploče tj. Udvostručuje propusnost na 16GB/s, odnosno 8GB/s u svakom smjeru. PCIe Gen2.0 je kompatibilan i sa PCIe Gen1 proizvodima.

FoxOne™ Premium

Na A78AX matičnim pločama je također uključen FoxOne™ Premium softver koji omogućava lagan overclocking, kontrolu ventilatora i praćenje sistemskih parametara direktno iz Windows operativnog sistema. Četverofazni energetski dizajn
Četverofazni energetski dizajn na A78AX matičnim pločama obezbjeđuje stabilnost i niske radne temperature. Zahvaljujući takvom dizajnu, omogućava se povećanje performansi i izuzetna stabilnost u svakodnevnom radu.

Podrška za AMD Overdrive™

A78AX u potpunosti podržava novi AMD OverDrive™ alat za overclocking, praćenje sistemskih parametara i benchmarking, što olakšava korisnicima ubrzanje sistema i ocenu konačnih performansi.

Leave a Reply