Hardware · PC računari

FOXCONN predstavlja BLACKOPS matičnu ploču za entuzijaste

FOXCONN je danas zvanično predstavio dugo očekivanu BLACKOPS matičnu ploču

Ova ploča je bazirana na Intel® X48 čipsetu te donosi jedinstvene mogućnosti za ekstremne overclockere i entuzijaste. BLACKOPS je druga ploča u okviru Quantum Foce serije. “Vrlo smo ponosni na činjenicu da proizvod ove kvalitete donosimo na tržište, ne samo zbog toga što smo integrisali neke do sada neviđene mogućnosti i tehnologije na matičnim pločama, već i zbog činjenice da smo kreirali platformu nad kojom je moguće preuzeti potpunu kontrolu te pomoću nje ostvariti nove rekorde u performansama, čemu smo imali prilike da svjedočimo tokom posljednjih par mjeseci i opsežnih testiranje ove ploče“, rekla je Greta Kuo, QF Product Manager.

BLACKOPS matična ploča prvi put je demonstrirana tokom CES-a u Las Vegasu te je od tada do danas testirana od strane velikog broja overclocking timova i entuzijasta koji su se pozitivno izrazili o mogućnostima i performansama koje se postižu s ovom pločom. Uskoro, u to će se moći uvjeriti i entuzijasti širom svijeta.

Ova matična ploča je optimizirana za Intel® Core™2 Extreme, Core™2 Quad i Core™2 Duo procesore sa FSB-om do 1600MHz te podržava do maksimalnih 8GB Dual Channel DDR3 1600/1333/1066/800MHz memorije. Sa 3* PCIe x16 Gen2.0 utora (2* x16, 1* x4), i CrossFireX podrškom, entuzijasti mogu iskoristi ovu platformu za instaliranje više grafičkih kartica za najzahtjevnije PC igre.

Jedinstvene mogućnosti za entuzijaste

Kao što smo već spomenuli, BLACKOPS donosi nekoliko novih mogućnosti i poboljšanja kada su u pitanju kritične sekcije u dizajnu matične ploče, uključujući BIOS, napajanje i hlađenje, odnosno neke od ključnih elemenata za overclocking.

Leave a Reply