Hardware

FOXCONN predstavlja energetski-efikasna rešenja na sajmu Computex 2008

FOXCONN je danas objavio više informacija o svom nastupu tokom Computex 2008 sajma koji se održava od 3. do 7. juna u Taipeiu.

Tokom sajma, Foxconn će predstaviti platforme za igrače, kao i barebone sisteme koje odlikuje energetska efikasnost budući da Foxconn, za razliku od drugih proizvođača, proširuje svoj fokus sa štednje koju ostvaruju matične ploče na uštede koje se ostvaruju kroz druge komponente poput kućišta i ventilatora.

“Za nas je veoma važno da kupcima ponudimo energetski-efikasnu matičnu ploču, no ključ u ostvarivanju pravih ušteda leži u cijelom sistemu”, rekao je Young Liu, General Manager, FOXCONN’s Channel Innovation and Service Group (CISG). “Imajući to u vidu, jasno je da moramo raditi na tehnologijama koje omogućavaju uštede kroz cjelokupan sistem.”

Ove godine na Computexu, Foxconn će prikazati kompletnu seriju svojih matičnih ploča, grafičkih kartica, CPU hladnjaka i kućišta uz poseban fokus na platforme za igranje, odnosno multimediju. Sa proširivanjem Quantum Force, GREEN i Digital Life serija, Foxconn cilja na različite segmente tržišta te nudi posjetiocima širom svijeta raznovrstan izbor.

GREEN serija

Matične ploče koje koriste Foxconnove 3G tehnologije dizajnirane su kako bi donijele prosječne uštede energije u iznosu od oko 68%*.

Sastavni dijelovi 3G tehnologije su GPS (Green Power Saving), GoD (Green on Demand) te GSM (Green System Mode).

GPS smanjuje potrošnju energije u “standby” ili “power off” režimu za oko 95% uz korištenje posebne napojne jedinice za GREEN seriju.

GoD tehnologija donosi inteligentni menadžment višefazne energetske distribucije na matičnoj ploči, smanjujući broj faza koje se koriste prilikom perioda u kojima nema opterećenja, odnosno povećanjem broja vaza u periodima visokog opterećenja kako bi se obezbjedila maksimalna stabilnost sistema.

Konačno, GSM (Green System Mode) tehnologija obuhvata veliki broj BIOS i sistem postavki koje dodatno poboljšavaju energetsku efikasnost u svim režimima rada.

Quantum Force

Nakon iznimno velikog uspjeha prve Quantum Force matične ploče, MARS, Foxconn je seriju proširio sa BlackOps, Destroyer i Dreadnought matičnim pločama te tako igračima i entuzijastima ponudio vrhunske platforme. Novi proizvod u okviru Quantum Force serije nosi naziv “Avenger” te predstavlja matičnu ploču baziranu na Intel® P45 čipsetu nove generacije.

Zajedno sa demonstracijom Avanger-baziranih konfiguracija, Foxconn će tokom Computexa 2008 ponuditi i svakodnevne overclock sesije tokom kojih će Peter “Shamino” Tan, Quantum Force tehnički konsultant, zajedno sa najboljim svjetskim overclockerima pokušati oboriti različite overclocking rekorde.

Digital Life

Foxconn Digital Life serija donosi vrhunske performanse, dodatne opcije za povezivanje te digitalni ugođaj. Nedavno predstavljena A79A-S matična ploča je prva matična ploča na tržištu koja kombinira AMD SB750 južni most sa AMD 790FX čipsetom za vrhunske performanse.

Na Digital Life ploče je integrisan 7.1-kanalni HD audio sa Dual Digital Audio podrškom koja donosi optičke i koaksijalne S/PDIF izlaze za najkvalitetniji zvuk te više fleksibilnosti kada je u pitanju povezivanje sa audio sistemima. Ove ploče imaju i Dolby Digital Live™ certifikat te podržavaju DTS CONNECT™ tehnologiju koja poboljšava kvalitetet reprodukovanog zvuka.

Osim novih matičnih ploča, Foxconn će predstaviti i niz kućišta za entuzijaste, kao i nove grafičke kartice i CPU hladnjake. Foxconnov štand je lociran na četvrtom spratu (štand L116) u Taipei World Trade Center (TWTC) Nangang Exhibition Hall. Za više informacija o Foxconnovim aktivnostima tokom sajma, molimo vas da posjetite: http://www.foxconnchannel.com/event/computex08/.

Leave a Reply