Hardware

FOXCONN predstavlja nove NVIDIA MCP matične ploče za Intel platformu

FOXCONN je danas predstavio novu liniju matičnih ploča baziranih na nForce™ 630i i 610i MCP-ovima. M7PMX i M7VMX serije podržavaju 1333MHz FSB procesore uključujući i nove 45nm Core™2 Quad i Core™2 Duo procesore.

Foxconnove nove ploče donose kompletno rješenje za svakodnevno korištenje računara, odnosno integrisane GeForce 7100 (M7PMX) ili GeForce 7050 (M7VMX) grafičke procesore sa podrškom za DirectX 9.0 i Shader Model 3.0, uz podršku za multi-monitor konfiguracije zahvaljujući nView™ Multi-Display tehnologiji.

Poboljšana memorijska podrška

Inženjeri Foxconna su uspjeli da poboljšaju podršku za brze memorije na pločama iz M7PMX / M7VMX serije kako bi omogućili korisnicima da sastave konfiguracije po svojoj želji te iskoriste maksimalni potencijal iz ostalih komponenti.

HDMI sa HDCP podrškom

M7PMX serija dolazi sa HDMI konektorom i HDCP podrškom što omogućava prikaz sadržaja sa Blu-ray i HD DVD diskova prilikom priključenja na HDCP-podržane ekrane. Your browser may not support display of this image.

Sve ploče dolaze sa 4* SATAII konektora sa RAID i NVIDIA MediaShield™ podrškom koja omogućava jednostavno kreiranje multi-disk konfiguracija.
Your browser may not support display of this image. FoxOne™
Na svim pločama iz M7PMX i M7VMX serije dodana je i podrška za FoxOne™ aplikaciju koja omogućava overclocking, kontrolu ventilatora kao i provjeru svih ključnih parametara sistema iz Windows operativnog sistema čime se smanjuje potreba za ulaskom u BIOS.

Sve što je potrebno za svakodnevno korištenje

HD audio i Gigabit Ethernet su integrisani na matičnim pločama, zajedno sa USB 2.0 i ATA podrškom za uređaje koji ne koriste SATAII interfejs.

Leave a Reply