Hardware · PC računari

FOXCONN predstavlja prvu Digital Life matičnu ploču za AMD AM2+ procesore

Foxconn je prvi proizvođač koji je upario SB750 južni most sa 790FX čipsetom za maksimalne Phenom™ performanse

FOXCONN je danas predstavio prvu Digital Life matičnu ploču za AMD procesore. Foxconn A79A-S je dizajnirana i optimizovana za korišćenje sa AM2+ procesorima sa
HyperTransport™ 3 tehnologijom.

A79A-S je prva ploča na tržištu koja kombinuje AMD 750 južni most sa AMD 790FX
čipsetom. SB750 uključuje više opcija za povezivanje te podršku za AMD-ovu ekskluzivnu
overclocking tehnologiju, AOD Extreme, koja omogućava bolji overclocking Phenom™
procesora te omogućava da rade na barem 200MHz više.

Ova matična ploča podržava Dual Channel DDR2 1066MHz memoriju koja se koristi sa AM2+ Phenom™ procesorima kako bi se omogućile vrhunske performanse na AMD platformi. A79A-S koristi HyperTransport™ 3.0 i PCIe 2.0 tehnologije kako bi se povećala propusnost između grafičkih kartica i procesorskih jezgri što omogućava stvaranje sistema vrhunskih, balansiranih performansi.

Kupcima su na raspolaganju 4 PCIe 2.0 x16 utora na matičnoj ploči zajedno sa punom podrškom za ATI CrossFireX™ tehnologiju. A79A-S podržava 4* x8, odnosno 2* x16 CrossFireX™ konfiguracije, što daje dodatnu fleksibilnost korištenja.

Stabilnost bez premca

A79A-S koristi najkvalitetnije elektrolite (100% SOLID) te feritna jezgra kako bi se ostvarila maksimalna stabilnost te stvorila platforma za overclocking i zahtevne multimedijalne aplikacije.

Digital Life za istinski audio doživljaj

Budući da se radi o matičnoj ploči iz Digital Life serije, A79A-S je opremljena naprednim audio mogućnostima te opcijama za povezivanje. Na ploči je integrisan 7.1-kanalni HD audio sa Dual Digital Audio podrškom koja donosi optičke i koaksijalne S/PDIF izlaze za najkvalitetniji zvuk te više fleksibilnosti kada je u pitanju povezivanje sa audio sistemima. Također, preko PC-a je moguće izvršiti razdvajanje na dva različita izvora zvuka koji se potom mogu preneti preko digitalnih ili analognih audio izlaza.

Foxconnova matična ploča dobila je Dolby Digital Live™ certifikat te podržava DTS CONNECT™ tehnologiju koja poboljšava kvalitetet reprodukovanog zvuka. Sa A79A-S matičnom pločom uključen je veliki broj integrisanih opcija za povezivanje, odnosno proširivanje funkcionalnosti što ovu ploču čini idealnom platformom za multimedijalni PC. Page 3 Korisnicima su na raspolaganju 6* SATAII konektora kojima se upravlja sa AMD RAIDXpert™ alatom kako bi se izvršila jednostavna RAID konfiguracija. Pored SATA konektora, tu su i 2 * FireWire te 12* USB2.0 konektora koji su podržani od strane SB750. Dual Gigabit LAN je također uključen na ploču te omogućava povezivanje na dvije različite mreže bez gubitka u propusnosti, odnosno mogućnost dijeljenja Internet konekcije sa drugim računarom.

FoxOne Premium™

Da bi se korisnicima omogućio jednostavan overclocking proces, podržana je Foxconnova FoxOne Premium tehnologija koja omogućava kontrolu brzine ventilatora, napredno podešavanje napona i overclocking direktno iz ove Windows aplikacije.

Leave a Reply