Hardware · PC računari

Foxconn predstavlja svoje prve P45-bazirane ploče

Nove ploče podržavaju Intelove 45nm procesore i do 16GB DDR2 memorije

FOXCONN je danas predstavio dve nove matične ploče namenjene mainstream tržištu. Foxconn P45A-S i P45A matične ploče obećavaju vrhunske performanse za korisnike, a bazirane su na Intel® P45 čipsetu te posebno optimizirane za Intel® Core™ 2 Extreme, Core™2 Quad i Core™ 2 Duo procesore sa FSB-om do 1600(oc) MHz.

Podrška za do 16GB DDR2 memorije

Obe matične ploče podržavaju ugradnju do 16GB DDR2 1066/800/667MHz memorije, što bi trebalo da zadovolji i najzahtevnije desktop korisnike, odnosno aplikacije koje zahtevaju više memorije za efikasan rad.

CrossFireX™ za vrhunske performanse u igrama

P45A serija matičnih ploča je na “svom terenu” bilo da se radi o gamerskoj ili HTPC konfiguraciji. Sa CrossFireX™ podrškom preko dva PCIe2.0 x16 slota (dual x8 režim), gameri u svako doba mogu da poboljšaju 3D performanse dodavanjem dodatne grafičke kartice.

Kontrola nad kompletnim sistemom

Korišćenjem FoxOne™ Premium tehnologija koje su integrisane na matične ploče, korisnici vrlo lako mogu da poboljšaju performanse svog sistema preko Windows-baziranog alata koji omogućava manipulaciju nad FSB, memorijskim te PCIe frekvencijama, uz kontrolu voltaža za CPU, memoriju i NB. FoxOne™ Premium takođe donosi detaljan pregled temperatura te mogućnost podešavanja brzine okretanja ventilatora u kućištu.

Multi-streaming audio

Nove ploče donose i podršku za multi-streaming 7.1-kanalni HD audio što korisniku omogućava da u isto vreme reprodukuje zvuk sa različitih izvora, što znači da dok se igrate na računaru te koristite slušalice, preko vašeg računara je moguće slušati muziku u dnevnoj sobi.

Vrhunska stabilnost i performanse

Da bi se osigurala stabilnost sistema i pod najvećim opterećenjem, Foxconn je za P45A-S matičnu ploču koristio 100% SOLID kondenzatore. Ovi kondenzatori imaju do 6x duži radni vek u odnosu na klasične elektrolitske kondenzatore.

Više opcija za povezivanje

P45 serija donosi 6x SATAII te jedan eSATA konektor. eSATA transfer je do 6x brži u odnosu na transfer putem USB2.0 intefejsa. P45A-S donosi i podršku za 2x IEEE1394a porta, dok obe ploče donose 12x USB 2.0 portova te jedan ATA133 konektor. U odnosu na P45A, P45A-S donosi i podršku za RAID polja.

Leave a Reply