Hardware

Freecom HD Pro 500GB

 

Inteligentno rešenje za eksterno skladištenje podataka koje mogu primeniti profesionalni i napredni kućni korisnici za sve zahtevne aktivnosti koje zavise od brzine pristupa velikim količinama podataka, uz dodatni stepen bezbednosti i zaštite podataka, kao i neverovatnu lakoću korišćenja.

Idealan je za korisnike DTP i grafičkih aplikacija, za sisteme za nelinearnu video montažu, audio studije, ali i snimanje video materijala! Na prednjem panelu poseduje taster za sinhronizaciju podataka (SYNC), kao i taster za enkripciju podataka.

Ugrađeni disk u uređaju Hard Drive PRO podržava NCQ algoritme za optimizaciju zahteva za čitanje i upis podataka na disk, pa u kombinaciji sa velikom keš memorijom diska ostvaruje zaista visoke performanse. One se mogu dobro iskoristiti posredstvom Firewire 800 (IEEE1394b) interfejsa. Ako vam nije dostupan Firewire 800, povezivanje sa različitim računarima i nešto starijim platformama zagarantovano je preko USB interfejsa (2.0 i 1.1).

Osim velike brzine pristupa (8.9 ms) i prenosa podataka preko brzog Firewire interfejsa, Hard Drive PRO 500GB USB-2 & Firewire sa 16 MB baferom donosi još dve bitne mogućnosti: sinhronizaciju podataka pritskom na jedno dugme i enkripciju podataka 128-bitnim ključem za šifrovanje podataka u pozadini (ne usporava pristup podacima jer se sve obavlja hardverski).

SYNC opcija usklađuje verzije podataka na disku eksternog uređaja sa željenim lokacijama na disku matičnog računara.

Sa ovim eksternim diskom u kvalitetnom aluminijumskom kućištu, dizajniranom za optimalan protok vazduha, ne morate da brinete da li će se disk usled nepovoljnih uslova rada (visoke spoljne temperature) pregrejati i tako ugroziti integritet podataka.

Leave a Reply