Hardware

Freecom predstavlja četvrtasti hard disk sa TV konektorom

Freecom, deo kompanije Mitsubishi Chemical Holdings Group i nagrađivani proizvođač eksternih hard diskova i prenosnih uređaja za čuvanje podataka, predstavio je Hard Drive Sq, 3,5-inčni eksterni hard disk, inovativnog, četvrtastog dizajna. Jedinstvenim izgledom i vrhunskom tehnologijom, Hard Drive Sq postiže savršenu ravnotežu između elegantnog dizajna i praktičnosti. Uz uobičajenu mogućnost čuvanja datoteka sa računara, uređaj se može povezati direktno na televizor, za snimanje i reprodukciju televizijskog programa preko USB interfejsa, omogućujući korisnicima da brzo i jednostavno snimaju i gledaju omiljene emisije.

“Sa hard diskom Hard Drive Sq doslovno možete pod prstima imati sve informacije koje su vam potrebne – bez obzira da li koristite desktop ili notebook računar pa čak i kad koristite televizor,” kaže Cas de Heus, Marketing and Communications Manager za regiju EUMEA u kompaniji Freecom. “Sa praktičnog gledišta, Hard Drive Sq nudi sve što očekujete od visokokvalitetnog eksternog hard diska: brz je, jednostavan za korištenje i prekrasno izgleda – a mogućnost spajanja na televizor daje mu dodatnu prednost. Ljudi menjaju način na koji gledaju televiziju pa se zbog velike količine kvalitetnih sadržaja koji im je na raspolaganju, mnogi odlučuju da snime svoj omiljeni program i da ga gledaju naknadno. Hard Drive Sq omogućuje korisnicima da ovaj način gledanja televizije iskoriste do kraja, značajno i pouzdano povećavajući memorijski kapacitet njihovih televizora.”

Hard Drive Sq je najnoviji član Freecomove porodice proizvoda ‘Sq’, koja takođe uključuje Mobile Drive Sq. Inovativni dizajn modela Mobile Drive Sq – koji deli četvrtasti oblik sa modelom Hard Drive Sq – već je nagrađen sa čak tri prestižne međunarodne dizajnerske nagrade: iF Design Award 2012 GOLD, Universal Design Award 2012 i Reddot Design Award 2012. Hard Drive Sq kreće stopama modela Mobile Drive Sq, budući da je i njemu nedavno dodeljena nagrada Reddot Design Award 2012.

Dizajniran u saradnji sa cenjenim industrijskim dizajnerom Armanom Emamijem, Freecomov Hard Drive Sq dolazi u kućištu od aluminijuma koje ga čini otpornijim na otiske prstiju i ogrebotine. Plastični rub štiti uređaj od udaraca, a kombinacija tanke metalne površine sa plastičnom unutrašnjošću stvara kombinaciju koja je elegantna, trajna i lagana.

Dostupan u kapacitetima od 1 TB, 2 TB i 3 TB, Hard Drive Sq dolazi sa USB 3.0 interfejsom koji omogućava realan prenos podataka brzinom od otprilike 130 MB/s – što ga čini savršenim za poslovne i individualne korisnike koji žele brzo skladištenje sadržaja. Uređaj je kompatibilan sa interfejsom USB 2.0, tako da ga korisnici mogu jednostavno spojiti na bilo koji PC i Mac i na njega prevući datoteke kako bi ih podelili sa prijateljima, porodicom i kolegama.

Dimenzije kompaktnog Hard Drive Sq su 16 x 16 x 3 cm te ne zauzima puno mesta na stolu i lepo se uklapa uz svaki desktop ili notebook računar. Disk dolazi opremljen softverskim paketom Nero Backup kao i sa funkcijom ‘green button’ koja uređaj kada se ne koristi automatski stavlja u štedljivi način rada.

Cene i dostupnost

Hard Drive Sq je dostupan odmah u kapacitetima od 1 TB, 2 TB i 3 TB. Preporučene maloprodajne cene su redom 16.539,00 din,19.869,00 din i 26.529,00 din.  Freecom za ovaj proizvod nudi dvogodišnju garanciju i neograničenu tehničku podršku putem helpdeska.

Leave a Reply