Hardware

Freecom Tough Drive SSD otporan na padove nudi prenos podataka od 415 MB/s

Freecom je predstavio Tough Drive SSD – solid state drive (SSD) uređaj kapaciteta 256 GB kojeg krasi prihvatljiva cena. Uređaj je deo Freecomove nagrađivane serije Tough Drive za čuvanje i deljenje podatke.

Freecomov Tough Drive SSD u potpunosti menja iskustvo korišćenja uređaja za čuvanje podataka zahvaljujući svojoj izuzetnoj brzini rada. Korisnicima nudi prenos podataka brzine do 415 MB/s*, a budući da nema pokretnih delova u mogućnosti je da učita bilo koji podatak sa uređaja jednakom brzinom i preciznošću. Uređaj može bez problema izdržati padove i udarce, što mu osigurava izuzetnu trajnost, visoku pouzdanost i dug radni vek, što su osobine koje kupci već tradicionalno povezuju sa Freecomovim proizvodima.

freecom

Uređaj je formatiran sistemom FAT-32 i može se odmah koristiti na PC-u i Macu. Na SSD-u se nalazi softver Nero BackItUp (samo za Windows) koji korisnicima omogućava izradu potpune zaštitne kopije podataka sa računara i mogućnost automatske izrade zaštitnih kopija u unapred zadato vreme.

Na uređaju se nalazi i softver SSD Info koji prikazuje osnovne informacije o uređaju, kao i alati FSSD Formatter i FSSD Eraser za sigurno formatiranje diskova.
Description: Description: Description: drop.png

Description: Description: Description: Description: USB_RECPLAY_logo_payoff.jpgUređaj se takođe može koristiti za USB snimanje, što omogućava korisnicima da snime programe na eksterni uređaj koji je povezan na televizor putem USB-a, kao i da pauziraju TV program. Zahvaljujući USB snimanju, eksterni SSD uređaj postaje zamena za HDD/DVD rekorder ili VHS rekorder.

Freecomov Tough Drive SSD (oznaka proizvoda: 56275) prodaje se po preporučenoj maloprodajnoj ceni od samo 23.499 RSD.

Karakteristike:

• SSD uređaj sa ugrađenim internim mehanizmom koji štiti od udaraca
• Robusno kućište nudi iodličnu spoljnu zaštitu
• Gumirana spoljašnjost štiti od ogrebotina
· Brzina čitanja i pisianja do 415 MB/s*

· Brzina prenosa datoteka do četiri puta veća od standardnih hard diskova**

• Kapacitet od 256 GB
• Integrisani USB 3.0 priključak sa kablom nudi praktično povezivanje i brz transfer podataka
• Budući da nema ventilatora, uređaj je tih i tokom rada
• Dve godine garancije proizvođača i neograničena podrška putem helpdeska

 

Leave a Reply