Gadgets · Hardware

Freecom ToughDrive Pro 160GB USB & Firewire

Nova profesionalna verzija ToughDrive uređaja sa USB i Firewire interfejsima u varijanti bele boje. Ova verzija se može pohvaliti boljom kompatibilnošću sa korisnicima Mac računara kompanije Apple, kako u pogledu stila, tako i po tome što poseduje i Firewire konektor za vezu sa računarom. Robustnost diska je zadržana na istom nivou kao kod prethodnika, a isto se može reći za kapacitet.

Glavni interfejs je Firewire (brzina 400 Mb/s) i izveden je preko kratkog kabla sa konektorom obloženim silikonom. Njegov USB interfejs je skriven u ležištu za Firewire konektor, pa je za njegovu upotrebu neophodan zaseban USB kabl (dobija se u kompletu). Zbog različitosti USB i Firewire konektora, ova verzija Tough Drive izdržljivog džepnog diska je 12 mm duža od klasične USB verzije.

ToughDrive Pro se isporučuje sa softverom za backup Acronis True Image. ToughDrive Pro je idealan saputnik vašeg Apple ili PC notebook računara, a ima široko polje primene kao:
• mobilno skladište podataka; za sve vaše dokumente, poslovne baze, digitalne fotografije, video snimke, MP3
klipove
• mrežni disk za deljenje podataka; delite vaše važne podatke između više računara i u mreži
• medij za bekap; zaštite se od gubitka podataka, bez obzira da li je uzrok softverska greška, ljudska greška, viša sila ili dejstvovanje virusa;
• medij za arhiviranje; arhivirajte sve vaše podatke i prebacite ToughDrive na sigurno mesto pod ključem
• medij za instalacije; kopirajte sav instalacioni softver na ToughDrive i onda ga instalirajte na sve PC računare u vašoj firmi ili kući

Leave a Reply