Gadgets · Hardware

Frižider Gorenje u kombinaciji sa iPodom

Gorenje je na sajmu zabavne elektronike IFA u Berlinu predstavio prototip kombinacije hladnjaka i kultnog Appleovog iPoda. Već su potpisali licencni ugovor sa Appleom o upotrebi iPoda, pa će hladnjaci nositi logotip “Made for iPod“. Prvi hladnjak bi se na tržištu trebao pojaviti već krajem ove godine

Kako su saopštili iz Gorenja, ovo je jedinstveno spajanje iPoda i hladnjaka koje omogućava novu dimenziju življenja, zabave i kuhanja. Ciljna grupa za ovaj novi proizvod su napredni urbani korisnici koji žele nešto više od hladnjaka, a ne samo aparat za hlađenje hrane i pića.

Ne planiramo masovnu proizvodnju, jer je proizvod namenjen ekskluzivnom delu kupaca, pa će i količine biti ekskluzivne“, objašnjavaju u Gorenju. Za sada još nije poznata konačna cena hladnjaka, jer još nije dovršen razvoj proizvoda.

Ipak, Gorenje neće stati samo na proizvodnji hladnjaka sa integrisanim iPodom, već žele da idu dalje i prbiju se čak i na Japansko tržište. Planiraju obilazak japanskih kompanija, pre svega Toshibe i Panasonica, sa kojima bi pregovarali o novim tehnologijama za proizvodnju energije, efikasniju upotrebu i smanjeje emisije ugljenog dioksida. Japan je za Gorenje potencijalno tržište pre svega za proizvode najvišeg cenovnog razreda te dizajnerske i prestižne linije kućnih aparata.

Leave a Reply