Hardware

Fujitsu noviteti sa CeBIT-a 2012

Fujitsu na CeBIT-u danas predstavlja svoje najnovije inovacije i rešenja, sprovodeći slogan kompanije “Preoblikovanje IT-ja, preoblikovanje biznisa” u stvarnost za klijente i korisnike, pružajući im neposredan uvid u prednosti računarskog oblaka i najsavremenije tehnologije, od data-centara do mobilnih desktop sistema.

Najznačajniji trenutak Fujitsu-ovog predstavljanja na CeBIT-u biće demonstracija dosad najvećeg prelaska industrije softvera na klaud u realnom vremenu, kroz „Fabriku softverizacije u vidu usluge” (Fujitsu SaaSification Factory). Na svom centralnom štandu u hali  2, Fujitsu će tokom svih pet dana CeBIT-a kompanijama dati priliku da  prebace svoj softver u oblak i  time im pomoći da pronađu nove klijente na globalnom tržištu.

Na CeBIT-u će biti prikazan i kompletan portfolio Fujitsu-ovih proizvoda i rešenja, predvođen novim  tehnologijama za data-centar, koje uključuju PRIMERGY servere, kao i uređaje i celokupna adaptivna kompjuterska okruženja za unapređenje SAP sistema.

Fujitsu predstavlja i svoj novi Android Media tablet, STYLISTIC M532, koji je zvanično pušten u prodaju prošle nedelje za vreme Mobile World kongresa. Posetioci CeBIT-a će imati priliku da vide i jedan od najatraktivnijih uređaja iz Fujitsu-ovog portfolija: vodootporni tablet koji – iako se trenutno prodaje samo u Japanu – demonstrira kako tehnološke vizije pokreću razvoj proizvoda.

Predstavljanje na CeBIT-u

Sveobuhvatno predstavljanje kompanije Fujitsu na “CeBIT-u 2012”, u Hanoveru u Nemačkoj, od 6. do 10. marta, odvijaće se:

 • na centralnom štandu (hala 2, štand B52) na kome će biti prikazan portfolio najrazličitijih proizvoda, usluga i rešenja kompanije Fujitsu, vodećeg evropskog dobavljača IT infrastruktura, koje uključuju i prelazak na klaud u realnom vremenu kroz “Fabriku softverizacije u vidu usluge” (SaaSification Factory)
 • u hali 7, u “Parku javnog sektora” (Public Sector Parc), sa rešenjima i uslugama kompanije Fujitsu i njenih  partnera
 • u halama 14/15 u sekciji za prodavce (Planet Reseller area)
 • u hali 16, gde će Fujitsu Technology Solutions nastupiti kao partner međunarodnog takmičenja “CODE_n”,  usmerenog na pronalaženje novih rešenja za mobilne sisteme, dok će glavni tehnološki strateg kompanije Fujitsu, dr Jozef Reger, kao član stručnog žirija proglasiti pobednika 8. marta.

Najvažnije novosti

 • Dosad najveća inicijativa za prelazak industrije softvera na klaud: Fujitsu će demonstrirati prebacivanje softvera partnerskih kompanija u klaud u realnom vremenu kroz  “Fabriku softverizacije u vidu usluge”, na svom štandu u hali 2.
 • U Nemačkoj će premijerno biti pušten u prodaju STYLISTIC M532 Android Media tablet, savršeni mobilni uređaj za profesionalce koji žele da spoje posao sa zadovoljstvom: svestrani tablet koji predstavlja idealan izbor bez kompromisa za radnike u pokretu.
 • Prikaz  novih, otmenih Ultrabook™ modela koji će se pridružiti liniji LIFEBOOK računara ovog leta. Svojim elegantnim i laganim dizajnom, 14-inčni „premium“ i popularni 13.3-inčni Ultrabook™ modeli postavljaju nove standarde po pitanju mobilnosti, a dovoljno su svestrani da mogu da se koriste i u pokretu i u kancelariji.
 • Globalna dostupnost nove generacije PRIMERGY servera arhitekture x86 sa dva ležišta za procesor, koji su projektovani tako da postave nove standarde u domenu raznovrsnosti, skalabilnosti i isplativosti.  Izlazeći u susret najraznovrsnijim IT zahtevima sutrašnjice i uz brz povratak sredstava uloženih u sistem danas, nove linije servera probijaju standard i po pitanju performansi, modularnosti i energetskoj efikasnosti.
 • Novi PRIMERGY CX400 S1 multi-node Cloud eXtension server. Ovaj sistem zahteva samo polovinu prostora u odnosu na standardni rek server da bi preduzećima obezbedio isplativ i energetski efikasan pristup inteligentnim skalabilnim mogućnostima za razmeštaj podataka u sisteme kao što su privatni klaud, računarstvo visokih performansi (HPC) i virtuelizacija širokog obima.
 • Potpuno sertifikovan i odmah spreman za upotrebu, prvi uređaj na svetu za SAP® Business One rešenje, sa analitikom na SAP HANA™ platformi. Ovaj novitet je potvrda posvećenosti kompanije Fujitsu povećanju dostupnosti moćne tehnologije procesiranja na nivou memorije i bržem donošenju odluka za kompanije svih veličina, i predstavlja najnovije u nizu unapređenja koje Fujitsu nudi kao podršku SAP HANA platformi.
 • FlexFrame na Windows platform za SAP rešenja, proširuje Fujitsu-ovo popularno adaptivno računarsko okruženje da bi klijentima koji koriste SAP rešenja na Microsoft Windows serverima omogućio da značajno povećaju pouzdanost SAP sistema, a da u isto vreme smanje operativne troškove.
 • Nova, jedna od najboljih u nizu radnih stanica, CELSIUS R920. Ova radna stanica postiže nivo performansi, pouzdanosti i mogućnosti proširenja koje zahtevaju klijenti za ekstremne desktop vizuelizacije i personalna okruženja superračunara.

Iz ugla odgovornih

Rolf Švirc, direktor kompanije Fujitsu Technology Solutions

„Fujitsu stoji uz svoje klijente, razvijajući tehnologije koje podržavaju njihove poslovne ciljeve i vode ih kroz lavirint IT trendova, usmeravajući ih na istinsku vrednost IT proizvoda.”

Leave a Reply