Hardware · Notebook-Netbook

Fujitsu Siemens Computers predstavio tablet PC LIFEBOOK T1010

Moderna tablet PC tehnologija i pristupačna cena u ovoj klasi proizvoda čine konvertibilni model LIFEBOOK T1010 atraktivnim izborom i za početnike ili studente

Kompanija Fujitsu Siemens Computers je predstavila novi, potpuno opremljen tablet PC računar, odnosno kombinaciju prenosivog i tabličnog računara sa namerom da ovu klasu proizvoda učini dostupnom čak i početnicima. Pristupačnost modela LIFEBOOK T1010 u klasi konvertibilnih prenosivih računara, međutim, nije postignuta na račun performansi pa uređaj krase karakteristike koje korisnicima realno i značajno olakšavaju život. Ako pretpostavimo da je korisnik student, to slikovito znači da dani nečitkih, rukom „uhvaćenih“ beleški i ispisanih skripti mogu da budu odbrojani. Slično je sa mučnim popunjavanjem anketa ili prekobrojnim satima utrošenim u traženju informacija – savremeni studenti su danas umreženi i povezani više nego ikada, i stoni ili prenosivi računar vide kao svoje prirodno okruženje u svakodnevnom učenju.

Ekran dijagonale 13.3 inča (33,8 cm) sa pasivnim digitajzerom, tehnologijom zaslužnom za osetljivost na dodir, dovoljno je komforan za rad sa bilo kojom aplikacijom. Ekran reaguje i na dodir prstom što je plus za svakog ko radije koristi prst od olovke (aktivan digitajzer). Automatsko prepoznavanje rukopisa i mogućnost unosa podataka pisanjem su još jedan plus za studente: beleške, skripte, nacrti ili komentari na digitalnim dokumentima mogu momentalno da se digitalizuju a naknadno jednostavno koriste i menjaju po potrebi. Ekran može fizički da se zarotira u oba smera, što je pogodno za rad u grupama u bilo kojim uslovima.

LIFEBOOK T1010

LIFEBOOK T1010 je opremljen najnovijom “Intel Centrino 2” procesorskom tehnologijom u prvoj, i Intel Celeron procesorom u drugoj varijanti. Konvertibilni prenosivi računar je modernog izgleda, bele boje sa naglašenim detaljima poput hromiranih šarki. Ako je ledeno bela boja nekom isuviše monotona, korisnici mogu jednostavno da personalizuju i restilizuju svoj tablet PC velikim izborom različitih završnih maski, „košuljica”. Ove maske, koje je razvila kompanija „DeinDesign“, su zapravo pojedinačno odštampani vinili visokog kvaliteta, skrojeni prema dimenzijama LIFEBOOK-a T1010 i spremni za postavljanje. Zahvaljujući uglačanoj površini i antiabrazivnoj oblozi, one ne samo da izgledaju moderno već pružaju i zaštitu od ogrebotina i oštećenja kućišta.

Mlađa ciljna grupa korisnika modela LIFEBOOK T1010 po pravilu ceni i kada je prateća oprema usaglašena sa računarom. Fujitsu Siemens Computers zato nudi moderan ranac i praktičnog, jednostavnog miša, koji su u skladu sa dizajnom ovog računara.

LIFEBOOK T5010

Fujitsu Siemens Computers je takođe predstavio i jedan vrhunski model LIFEBOOK T serije za profesionalce kojima je potrebno više od osnovnog modela. LIFEBOOK T5010 nudi veliki broj opcija za zahtevna profesionalna okruženja. Integrisan brzi pristup internetu preko 3G/UMTS mreža pruža mogućnosti povezivanja u pokretu. TPM modul, integrisan senzor za prepoznavanje otiska prstiju i SmartCard čitač obezbeđuju potpunu sigurnost podataka. Zahvaljujući čvrstom magnezijumskom kućištu i tastaturi otpornoj na prolivenu tečnost, tvrdi disk je takođe zaštićen od eventualnih incidenata. Ako se korisniku pri radu „ispreči” neko tehničko pitanje, LIFEBOOK T5010 može jednostavno da se administrira u bilo koje vreme zahvaljujući najnovijoj Intel vPro tehnologiji. Težak je samo dva kilograma i ubraja se u najlakše tablet PC računare na svetu.

Model LIFEBOOK T1010 će biti dostupan već krajem avgusta.

Leave a Reply