Hardware

Fujitsu Siemens ESPRIMO 5925 EPA

 

Nova ESPRIMO 5925 EPA linija profesionalnih desktop PC računara Fujitsu Siemens Computers-a, nastavlja da diktira najviše standarde u oblasti energetsko-efikasnih PC računara.

Novi profesionalni PC računari dostupni su u dva tipa kućišta – kao ESPRIMO P5925 EPA Microtower i ESPRIMO E5925 EPA Small Form Factor PC. Oni kombinuju dokazane ergonomske i energetski štedljive karakteristike, po čemu je Fujitsu Siemens Computers globalno prepoznatljiv, sa poslednjom Intel tehnologijom skupa čipova i napajanjem visoke efikasnosti (80%). Drugim rečima, potrošnja elektične energije ovih sistema smanjena je za skoro 45% u poređenju sa dve godine starim sistemom. ESPRIMO 5925 EPA serija je već dostupna na tržištu.

Nova serija štedljivih profesionalnih desktop računara uz koristi od smanjene potrošnje energije donosi i tehnološke inovacije i maksimalne performanse. Intel® Q35 čipset platforma i najnoviji Intel® Core™2 Duo procesori dizajnirani su za malu potrošnju energije i za veoma efikasan rad. Verzija 3.0. “Intel Active Management” tehnologije (iAMT 3.0) olakšava centralizovano upravljanje računarima i omogućava pristup čak i dok su računari ugašeni, smanjujući na taj način ukupnu potrošnju električne energije na nivou kompanije. Takođe, ovi PC računari su ekstremno tihi zahvaljujući dobro poznatom sistemu za hlađenje ESPRIMO serije, koji je osmislio i razvio Fujitsu Siemens Computers.

ESPRIMO 5925 EPA serija profesionalnih PC računara postavlja nove standarde u oblasti energetske efikasnosti. Ušteda električne energije postaje sve bitnija u poslovanju, i zbog čega IT kompanije poput Fujitsu Siemens Computers-a i organizacije poput EPA (Environmental Protection Agency), razvijaju tehnologije u cilju smanjenja potrošnje električne energije. EPA koja dodeljuje renomirana EnergyStar® priznanja za proizvode koji su u skladu sa ovim aspektom zaštite životne sredine, uvela je u julu 2007. godine još strožije kriterijume za merenje energetske efikasnosti. Ovakav korak predstavlja značajan pomak u unapređenju energetskih standarda. Priznanje EnergyStar® V. 4.0 zahteva efikasnost napajanja električnom energijom i do 80%, što je za 20% više od energetske efikasnosti konvencijalnog PC računara.

Nova ESPRIMO 5925 EPA serija Fujitsu Siemens Computers-a ispunjava ovaj kriterijum. Još jedna pogodnost koju Fujitsu Siemens Computers pruža u okviru nove serije PC računara je specifični energetsko-efikasni režim rada koji nakon deset minuta nekorišćenja sistema automatski gasi ekran, a tvrdi disk nakon 15 minuta. Nakon 20 minuta, sistem ulazi u “stand-by” režim, a posle sat vremena, aktivira se maksimalan energetsko-efikasan režim rada.

Fujitsu Siemens Computers je kao vodeća evropska IT kompanija već godinama u samom svetskom vrhu kada je u pitanju razvoj proizvoda u skladu sa zaštitom životne sredine. Još 1992. godine, kompanija je odredila osnovne smernice u dizajniranju proizvoda za zaštitu životne sredine. Godinu dana kasnije, Fujitsu Siemens Computers je predstavio svoj prvi “zeleni PC” sa automatskom funkcijom uštede energije. Prvi “štedljivi” ESPRIMO PC računar je dizajniran 2005. godine a već juna 2007. prvi profesionalni PC računar koji je zadovoljio Energy Star kriterijume je ESPRIMO E5615 EPA.

Leave a Reply