garmin
Gadgets

100 miliona prodatih Garmin uređaja

Garmin, globalni lider u satelitskoj navigaciji objavio je ove godine da je od svog osnivanja isporučio 100-milionti uređaj.

Bez obzira da li govorimo  o vozačima, motociklistima, pilotima, nautičarima, trkačima, biciklistima, golferima, lovcima ili geocacherima, svima je Garmin pomogao pronaći put do cilja.

Garmin je osnovala mala grupa inženjera 1989. godine sa velikom zamisli: kako bi se GPS tehnologija mogla svakodnevno koristiti, i za posao i za zabavu. Garmin je 1991. prodao prvi GPS uređaj, a samo šest godina kasnije, 1997., prodan je milionti Garmin uređaj. Deset godina kasnije, 2007. godine broj prodanih uređaja je iznosio 25 miliona. Prodaju od 100 miliona uređaja Garmin je ostvario samo pet godina kasnije, 2012.

garmin

Pored kontinuiranog napredovanja njegovih vrlo različitih  tržišta mobilnih, sportskih uređaje, uređaje za prirodu, more i avijaciju, Garmin se širi i geografski, otvarajući tržišta poput Kine, Indije i Južne Amerike, te ulažući u mogućnosti svojih globalnih putnih OEM uređaja; te izradu ključne strateške akvizicije koja povećava tehnološki portfelj kompanije.

Leave a Reply