Gadgets

Apacer AH552 brzi USB 3.0 fleš

Dolaskom USB 3.0 standarda i veoma velikih brzina transfera podataka fleš memorije su doživele preporod i sada apsolutno mogu da stanu rame uz rame sa najbržim SSD diskovima.

Da ovo nije samo puka priča najbolje pokazuje Apacer-ov model AH552 koji je nedavno proglašen i za najbrži fleš drajv na svetu.

Apacer je AH552 fleš zamislio kao rešenje za entuzijaste i poslovne korisnike. Vizuelno dosta podseća na pojedine Kingston-ove DT biznis modele,ali se od njih razlikuje po upotrebi najbržih NAND fleš memorijskih čipova na svetu i USB 3.0 kontroleru poslednje generacije. Napravljen je od aluminijuma i otporan je kako na udarce i padove, tako i na sve spoljne uticaje (voda, vetar, zračenja…). Lako se održava, ne grebe se i bez problema ga možete nositi oko vrata na trakici, koja na žalost ne dolazi uz drajv.

Brzine transfera podataka koje postiže AH552 kreću se u okvirima od 110MB/sec. za čitanje, odnosno 70MB/sec. za upis što jasno govori da ovaj flešić apsolutno ima identične brzine kao neki prosečan SSD. Proizvodi se u kapacitetima od 32 i 64GB a za sada mu cena nije poznata za domaće tržište. Gledano iz ugla nekog našeg iskustva, a imajući u vidu da je reč o zaista unikatnom proizvodu očekujte da ne bude nimalno naivna!

Cena (sa PDV-om): za model od 32GB – Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

Leave a Reply