Gadgets

Apacerov novi A7 Turbo SSD

Ekstremna brzina čitanja i pisanja od 230/200 MB/sec i ugrađena 128MB keš memorije

Glatko reprodukuje 50 filmova, butuje se za 20 sekunfi, otvara online igru za 10 sekundi i završava defragmentaciju za 3 minuta? Gde može da se nađe disk sa ovako zapanjujućim read/write performansama? Apacer Technology Inc., vodeći proizvođač memorija pustio je na tržište najnoviji super brzi A7 Turbo SSD sa 128MB keš memorije i multikanalnim sinhronim transfer modom.

Sa sekvencijalnim read/write brzinama od 230/200 MB/sec, A7 Turbo SSD 128/256 GB bez napora probija usko grlo brzine konvencionalnih drajvova i nadmašuje njihove performanse fantastičnih 1500X. Pored toga, ultra niska potrošnja od prosečnih 0.26W obezbeđuje duži život baterije kod laptopa dok radi punom brzinom.

“Za one napredne korisnike koji teže maksimalnim performansama računara, konvencionalni drajvovi su uvek usko grlo zbog njihovih prirodnih ograničenja”, rekao je rukovodilac Apacera. “Random read/write performanse A7 Turbo SSD-a su pet do šest puta više od konvencionalnih diskova na 5400 o/min. Imaćete potpuno drugačiju doživljaj ekstremne brzine bez obzira da li obavljate profesionalni posao ili igrate igrice.”

Da bi probio ograničenja brzine pristupa diska, A7 Turbo SSD je opremljen sa 128 MB keš memorije, najviše među svojim rivalima. Ona omogućava najveći kapacitet kao brzi bafer storidž za manje fajlov i one kojima se često pristupa i odlično unapređuje read/write efikasnost i stutter-free performanse. Kasa Apacer A7 Turbo SSD radi kao sistemski drajv, potrebno mu je samo oko 20 sekundi za boot up. Možete čak imati 50 filmova koji se reprodukuju u isto vreme bez kašnjenja ili “smrzavanja”. Read/write performanse u punoj funkciji su definitivno više nego što možete da zamislite.

Apacer A7 Turbo SSD omogućava do 1500X read/write ubrzanje i podržava multi-channel sinhroni transfer mod. Maksimalne sekvenciajlne read/write performanse od 128/256 GB grme do 230/200 MS/sec. U poređenju sa ostalim SSD proizvodima sa 20-70% gepa u performansama između čitanja i upisa, A7 Turbo SSD predstavlja odličan balans u brzinama čitanja i pisanja kada u punoj funkciji. Kako pokazuju testovi na terenu, A7 Turbo SSD-u je potrebno samo tri minuta da završi disk defragmentaciju i nije potrebno čekati satima kao kod konvencionalnih diskova. I više, možete uživati u popularnim kompjuterskim igricama za 10 sekundi!

Lagan i štediša energije, A7 Turbo SSD najbolji izbor za poslovne korisnike i studente sa visokim zahtevima za mobilnošću računara. Sa potrošnjom od 0.15W u nekativnom i 0.26W u aktivnom radu, njegova energetska efikasnost značajno nadmašuje konvencionalne hard diskove, koji normalno troše 3.2W u punom pogonu. A7 Turbo SSD štedi do 45%* potrošnje hard diska kod laptop korisnike i značajno produžava vreme trajanja baterije.

Zbog hardverske i OS arhitekture, akcije kao dodavanje ili brisanje fajla dugoročno mogu da izazovu fragmentaciju fajla i da smanje ukupne performanse sistema. Videći to, Apacer nudi dobro osmišljen i jedinstven SSD+ Optimizer, koji automatski obavlja disk optimizaciju u pozadini. Efiksano sprečavajući fragmentaciju fajlova i produžavajući radni vek diska, SSD+ Optimizer neprekidno održava performanse A7 Turbo SSD-a na najvišem nivou!

Umesto u monotonom plastičnom kućištu, A7 Turbo redefiniše vizuelni utisak SSD proizvoda svojim dizajnom sa romboidnim šarama na prednjoj strani. Zadnja strana, napravljena od aluminijuma sa srebrnom površinom, daje estetski doživljaj kao i praktičnu funkciju da ne ostaju otisci, a i dobru ventilaciju. Novi A7 Turbo SSD limited premium edition se isporučuje sa jedinstvenim Apacer DIY kompletom, koji sadrži Acronis True Image backup softver i SATA-na-USB adapter. Možete ga jednostavno unaprediti kompletnim softverskim i hardveskim ressursima za dogradnju, i budite spremni za legendu brzine – A7 Turbo SSD!

Leave a Reply