Gadgets

Apple predstavlja novi iPod touch i iPod nano

Apple muzički plejeri potpuno su redizajnirani i dolaze u ultra-tankom izdanju, sa novim, sjajnim karakteristikama

Apple® predstavlja novu ponudu muzičkih plejera koja uključuje potpuno novi iPod touch® i redizajnirani iPod nano®. Novi iPod touch je najtanji iPod touch ikada i odlikuje ga Retina™ ekran dijagonale 4 inča; iSight® kamera rezolucije 5 megapiksela sa mogućnošću snimanja u 1080p HD rezoluciji; Apple-ov A5 čip; Siri® – inteligentni asistent; i iOS6, najnapredniji mobilni operativni sistem.

Novi iPod touch dolazi sa novim, ultra-tankim ilaganim anodiziranim aluminijumskim kućištem i po prvi put, iPod touch dolati u pet živahnih boja. Novi iPod nano je najtanji iPod® ikada i odlikuje ga Multi-Touch™ ekran dijagonale 2.5 inča; udobni tasteri za navigaciju; ugrađen Bluetooth za bežično slušanje muzike i dolazi u sedam novih prelepih boja.

“Sa preko 350 miliona prodatih primeraka, iPod je najpopularniji i najvoljeniji muzički plejer na svetu”, izjavio je Filip Šiler, viši potpredsendik za globalni marketing u kompaniji Apple. “Ljubiteljima muzike će možda biti teško da se odluče između redizajniranog iPod nano plejera, najtanjeg iPod uređaja ikada, i potpuno novog iPod touch plejera koji poseduje izvanredni 4-inčni Retina ekran, iSight kameru od 5 megapiksela i sve to u novom ultra-tankom kućištu – a oba dolaze u novim prelepim bojama.”
Novi iPod touch je redizajniran tako da sada poseduje 4-inčni Retina ekran u ultra-tankom i laganom kućištu od anodiziranog aluminijuma i predstavlja najtanji iPod touch ikada, širine svega 6 mm i težine 88 grama. Sa dvojezgarnim A5 čipom unutra, iPod touch omogućava do dva puta veću procesorsku moć i do sedam puta brže grafičke performanse nego četvrta generacija iPod touch-a, dok zadržava neverovatnu autonomiju baterije koja daje do 40 sati reprodukcije muzike i do 8 sati reprodukovanja video sadžaja.* Po prvi put, iPod touch je dostupan u pet živahnih boja.
Novi iPod touch uključuje iSight kameru rezolucije 5 megapiskela, sa sposobnošću autofokusa, podrškom za snimanje video sadržaja u rezoluciji 1080p sa stabilizacijom slike, prepoznavanjem lica i LED blicom, kao i sa novom opcijom slikanja panorama koja vam omogućava da fotografišete predivne panorame jednostavnim pomeranjem kamere.

Svi novi iPod touch uređaji dolaze sa tračicom u istoj boji kao iplejer, koja predstavlja pametan i zgodan način da nosite tračicu oko zgloba dok fotografišete, snimate i igrate igre.
Novi iPod touch dolazi sa iOS 6 sistemom, najnaprednijim mobilnim operativnim sistemom sa preko 200 funkcija, a po prvi put ima Siri, inteligentnog asistenta koji vam pomaže odgovaranjem na vaša pitanja i zahteve. Siri dolari na novom iPod touch plejeru sa podrškom za više jezika, sa jednostavnim pristupom sportskim rezultatima, preporukama restorana i listama filmova.**

Novi iPod touch takođe uključuje: ugrađenu integraciju sa Facebook-om, sa sposobnošću da objavljujete sadržaje koristeći Siri; opcije za deljenje fotografija, Shared Photo Streams, preko iCloud® servisa i druge ključne iOS funkcije kao iMessage™, FaceTime®, Mail i Game Center. Sada možete bežično prikazati sadržaj ekrana vašeg iPod touch-a na HDTV preko AirPlay® Mirroring opcije, koja vam omogućava da strimujete fotografije, video sadržaje, muziku, aplikacije i igrate igre na velikom TV ekranu.

Redizajnirani iPod nano je najtanji iPod ikada sa samo 5 mm debljine i poseduje najveći displej koji je ikada ugrađen u jedan iPod nano, omogućavajući vam da još više uživate u vašoj muzici, fotografijama i video sadržajima preko celog ekrana. Novi iPod nano poseduje Multi-Touch ekran dijagonale 2.5 inča koji olakšava navigaciju; taster Home koji omogućava brz povratak na početni prikaz ekrana i udobne tastere pomoću kojih jednostavno kontrolišete jačinu zvuka i puštate, pauzirate ili menjate pesme bez gledanja u ekran. Novi iPod nano ljubiteljima muzike omogućava Bluetooth konekciju za bežično slušanje muzike preko slušalica i kućnih zvučnika ili zvučnika u automobilu, koji poseduju podršku za Bluetooth. Sa trideset sati koliko iznosi autonomija baterije, novi iPod nano nudi vremenski najdužu reprodukciju muzike od svih prethodnih iPod nano plejera, tako da možete uživati u vašim plejlistama* i FM radiu još duže. Sa ugrađenim opcijama za fitness kao što je Pedometer i podrška za Nike+, korisnici iPod nano plejera biće spremni da ponesu muziku sa sobom dok hodaju, trče ili gde god žele. Novi iPod nano dolazi u sedam prelepih novih boja sa zabavnim pozadinama koje odgovaraju boji u kojoj je vaš iPod nano.
Sa App Store℠ onlajn prodavnicom dostupnom preko iPod touch plejera, korisnici će imati pristup najvećoj i najboljoj kolekciji od preko 700,000 aplikacija, uključujući preko 175,000 naslova igara i zabavnih sadržaja. Korisnicima je takođe na raspolaganju iTunes Store®, kojii im daje trenutni pristup najvećoj kolekciji na svetu, sa preko 26 miliona pesama, 190,000 TV epizoda, 45,000 filmova i 1,5 milion knjiga koje mogu kupiti i preuzeti direkno na njihov iPod touch.
iPod touch i iPod nano dolaze sa novim Lightning™ konektorom koji je manji, pametniji i trajniji od prethodnih konektora. Potpuno digitalni Lightning konektor ima adaptivni interfejs koji koristi samo one signale koje zahtevaju dodaci i reverzibilan je u smislu da se možete trenutno povezati na dodatke. Uz Lightning-to-30-pin adapter takođe je moguće povezati iPod touch i iPod nano na 30-pinske dodatke.****
iPod touch i iPod nano takođe dolaze sa novim Apple EarPods™ slušalicama koje odlikuje revolucionaran dizajn, za prirodniji osećaj, bolju izdržljivost i neverovatan akustičan kvalitet koji je obično rezervisan za slušalice iz više klase.

*Autonomija baterije zavisi od podešavanja uređaja, korišćenja i drugih faktora. Realni rezultati variraju.
**Nisu sve opcije dostupne u svim zemljama
*** AirPlay Mirroring podržava samo peta generacija iPod touch uređaja
****Prodaju se odvojeno.

Leave a Reply